Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er islamistenes bakmann i Norge

Har hatt religiøse samtaler med terrorsiktede før de har reist til Syria og terror i Kenya.

BAKMANN: Hamad Ebrahim Belal Mohammed (55) er far til den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammed, og har i mange år hatt en sterk posisjon i det radikaliserte ekstremistiske islamske miljøet i Norge. Dagbladet er kjent med at en rekke personer med bånd til terrororganisasjoner eller -angrep har besøkt 55-åringen for åndelig påfyll før de forlot Norge. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BAKMANN: Hamad Ebrahim Belal Mohammed (55) er far til den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammed, og har i mange år hatt en sterk posisjon i det radikaliserte ekstremistiske islamske miljøet i Norge. Dagbladet er kjent med at en rekke personer med bånd til terrororganisasjoner eller -angrep har besøkt 55-åringen for åndelig påfyll før de forlot Norge. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Dagbladet får fra kilder i det islamiske miljøet og hos norske myndigheter, samt pårørende til Syria-krigere, bekreftet at Hamad Ebrahim Belal Mohammad (55) er en sentral rådgiver og religiøs bakmann i det islamistiske miljøet i Norge.

55-åringen er kjent som faren til Mohyeldeen Mohammad, som selv har posert med våpen i Syria og som ble rikskjent da han truet Norge med Allahs hevn under en tale på Universitetsplassen i 2010.

Dagbladet er kjent med at en rekke personer med bånd til terrororganisasjoner eller -angrep har besøkt 55-åringen for åndelig påfyll, råd og religiøse samtaler før de forlot Norge:

• Norsksomaliske Hassan Abdi Dhuhulow, som også er fra Larvik, hadde ifølge flere kilder en tett kontakt med Hamad Mohammad. Dhuhulow var en av terroristene som deltok i angrepet på det eksklusive kjøpesenteret Westgate i Nairobi i Kenya lørdag 21. september i fjor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?