Her er Israels versjon av krigen

Se den israelske hærens egne videoer fra angrepene i Gaza. Gjemmer bort sivile ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst 390 palestinere har mistet livet i luftangrepene mot Gaza de siste dagene. Det får du ikke se i Israels nyeste propagandafremstøt.

For noen dager siden lanserte de sin egen kanal på det populære nettstedet Youtube, der de blant annet viser videoer av israelske luftangrep mot Hamas' våpenlagre og hovedkvarter. - Informasjonskontroll er en viktig del av enhver moderne krigføring. De som driver med informasjonsstyring på israelsk side har skjønt viktigheten av å ha mest mulig innflytelse i flest mulige kanaler, sier Rune Ottosen, professor i journalistikk ved Høgskolen i Oslo, til Dagbladet.no.

MediekrigYoutube-videoene viser hvordan den israelske hæren ødelegger militære mål, som for eksempel noen av de mange underjordiske tunnelene Hamas har brukt til å smugle våpen gjennom de siste årene.

Tunnelene er navlestrengen mellom det omringede Gaza og resten av verden, og at de også blir brukt til å frakte inn nødhjelp til befolkningen blir ikke nevnt. Ingen sivile ofre blir vist på videoene, derimot kommer det fram at israelske myndigheter frakter nødhjelp inn til de krigsrammede palestinerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer