Her er Jarle Andhøys hilsen fra Antarktis i dag

Jarle Andhøy har et håp om at de tre på «Berserk» også er i live: - Kaptein Gisle er veldig kyndig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eventyreren Jarle Andhøy (33) var i telefonkontakt med NRK Nitimen ved 09-tida i dag.  Han har levert radiorapporter til P1-programmer fra flere av ekspedisjonene med «Berserk».

- Vi har vært ved Verdens ende, men akkurat nå er alt annet uvesentlig, sier han.

Han er ubekvem med nødsignalene fra «Berserk» fordi han ikke vet hva det innebærer.

- Jeg håper det er en teknisk feil. Samtidig vet jeg at «Berserk» er vesentlig sterkere enn fartøyene som leter. Og kaptein Gisle er veldig kyndig, sier Jarle Andhøy til Nitimen.

Han ble overrasket da han fikk varsel om det tre kvarter lange nødsignalet fra «Berserk».

Søker mot åpent hav - Gisle har for vane i sitt sjømannskap å seile langt ut i åpent hav når det blåser som det har gjort nå. Det kan være viktig informasjon for de som leter, og det har jeg orientert redningsledelsen på New Zealand om, sier Jarle Andhøy til NRK Nitimen.

Han mener det ikke er noe «hokus pokus» å ta i mot vind i 70-80 knops styrke når man er vant til det. Været er ikke noe problem - det er forskjell på dårlig vær og det folk kaller dårlig vær, sier Andhøy.

Flere hundre kilometer om dagen Nå er det vindstille der han og Samuel Massie (18) befinner seg seint torsdag kveld lokal tid, et par døgn unna målet på Scott-basen.

- Når det er som nå, kjører vi flere hundre kilometer om dagen med ATV'en. Når det blåser kan vi ikke gjøre annet enn å grave oss ned, sier Andhøy.

SØNDAG 20. FEBRUAR: Dette skal være blant de siste bildene tatt av seilebåten Berserk som er savnet i Sørishavet. Bildet er tatt av det newzealandske marienefartøyet HMNZS Wellington i Black Door Bay ved Ross Island i Antarktis. Bildet er tatt søndag 20. februar kl 21.
Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington / Scanpix
SØNDAG 20. FEBRUAR: Dette skal være blant de siste bildene tatt av seilebåten Berserk som er savnet i Sørishavet. Bildet er tatt av det newzealandske marienefartøyet HMNZS Wellington i Black Door Bay ved Ross Island i Antarktis. Bildet er tatt søndag 20. februar kl 21. Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington / Scanpix Vis mer