Her er jenta de trodde var Madeleine

Var belgiske Sjanneke (4). Men politiet kan ha et stort gjennombrudd i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For to uker siden fikk politiet tips om at den savnede Madeleine McCann hadde blitt observert sammen med et ungt par på en kafé i byen Tongeren, like ved Maastricht.

En kvinne mente hun hadde sett jenta og fortalte politiet at hun satt sammen med en engelsktalende kvinne og en nederlender.

Nå viser det seg at det ikke var Madeleine kvinnen så, men Sjanneke Hofstede, melder Daily Mail.

Kjæresten snakket engelsk

Sjanneke har bodd sammen med mora det siste året, men var på kafeen sammen med faren og hans nye polske kjæreste.

– Den polske kvinnen snakket engelsk. Jenta var litt ille til mote fordi hun ikke oppførte seg på samme måte som moren, sier Guy Duchateau, politiinspektør og talsmann i Tongeren-politiet.

Kvinnen som trodde hun så Madeleine sa at jenta var trist og så på henne da hun var i kafeen.

– Noen ganger lo hun og lekte, men andre ganger satt hun med et trist ansikt, sa kvinnen.

FEILOBSERVASJON: En kvinne var sikker på at hun hadde sett den savnede Madeleine McCann. Jenta hun så viste seg å være Sjanneke Hofstede (4). Foto: Gert Dewocht og AP/Scanpix
FEILOBSERVASJON: En kvinne var sikker på at hun hadde sett den savnede Madeleine McCann. Jenta hun så viste seg å være Sjanneke Hofstede (4). Foto: Gert Dewocht og AP/Scanpix Vis mer

Forventes ny pågripelse

Samtidig som det viser seg at Belgia-observasjonen var feilaktig, ser det ut til at politiet har framgang i søket etter Madeleine og jakten på eventuelle gjerningsmenn.

Dailiy Mail skriver i dag at det kan komme en arrestasjon i løpet av dagen i Storbritannia, og at britisk politi vil utlevere vedkommende til portugisisk politi.

Den portugisiske avisa Correio da Manha skriver at britisk politi jakter en navngitt mann. Det er ikke klart om vedkommende er mistenkt for å ha kidnappet Madeleine, eller om det er et vitne som de vil gjennomføre nytt avhør med.

Sky News melder at mannen politiet vil ha tak i skal ha vært i Praia da Luz samme natt som Madeleine forsvant.

Brøt seg inn i leiligheten

Det er nå tre måneder og to uker siden fire år gamle Madeleine McCann forsvant fra den portugisiske feriebyen Praia da Luz på algarvekysten. Noen snek seg inn i familien McCanns ferieleilighet mens Madeleine og hennes to småsøsken lå og sov.

Foreldrene Kate og Gerry McCann satt på en tapasrestaurant sammen med kollegaer og venner noen meter unna, intetanende om at noen hadde brutt seg inn i leiligheten og tatt med seg den lille jenta.

Her er jenta de trodde var Madeleine

I Portugal har en svertekampanje forsøkt å få Madeleine McCanns foreldre tiltalt for vanskjøtsel. Foreldrene slo tilbake og kalte kritikken smertefull.

ET BARN FOR LITE: Foreldrene Kate og Gerry McCann har gått svært aktivt ut i søket etter Madeleine. Her er de sammen med tvillingene Sean og Amelie i Praia da Luz.
STOR KAMPANJE: En britisk tabloid turnerte strendene i Portugal med denne opplåsbare plakaten av Madeleine.