Her er Julian Assanges far i møte med Assad

Dikator-møte gir trøbbel til Wikileaks-gründeren.

KONTROVERSIELT MØTE:  Her er Julian Assanges far, John Shipton, i møte med Syrias president, Bashar al-Assad. Foto: Twitter
KONTROVERSIELT MØTE: Her er Julian Assanges far, John Shipton, i møte med Syrias president, Bashar al-Assad. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julian Assange og hans australske politiske parti, det såkalte Wikileaks-partiet, er i hardt vær som følge av et fotografi som syriske myndigheter har sirkulert via twitter, skriver britiske Daily Mail.

Fotografiet viser Wikileaks-gründerens far, John Shipton, som også er partiets administrerende leder, i møte med Syrias president, Bashar al-Assad.

Fotografiet skal være tatt lille julaften, og ifølge Daily Mail skal det ha blitt påstått at Shiption skal ha uttalt til syrisk TV at Wikileaks planlegger å opprette et eget kontor i Damaskus «for å vise det australske folks og Wikileaks-partiets solidaritet med vanskeligheten Syria har for øyeblikket». 

Shipton er videre anklagd for å ha sagt at han syns «det syriske folks mot er et eksempel til etterfølgelse for resten av verden i hvordan å stå imot denne pesten av terrorisme som rammer Midt-Østen og Sentral-Asia».

Som kjent, er Syria midt i en blodig borgerkrig der syriske opprørssoldater står beinhardt mot Bashar al-Assads regime.

-Vanskelig å avvise Assad Assanges far har forsvart Syria-besøket overfor den australske avisa The Sydney Morning Herald. Ifølge Shipton ble Wikileaks invitert til en kopp te med den syriske presidenten, en invitasjon han mente det var vanskelig å avvise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer