- TILHØRTE KADHAFI: Overgangsrådets krigere hevder at de fant denne pistolen på Muammar Kadhafi. Foto:  AFP/Philippe Desmazes/Scanpix
- TILHØRTE KADHAFI: Overgangsrådets krigere hevder at de fant denne pistolen på Muammar Kadhafi. Foto: AFP/Philippe Desmazes/ScanpixVis mer

- Her er Kadhafis gullpistol

De revolusjonære krigerne feirer med det de hevder er den tidligere diktatorens pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overgangsrådets styrker skal i dag ha drept Muammar Kadhafi i hans fødeby Muammar Kadhafi.

Et bilde tatt med mobiltelefonkamera viser en tilsynelatende skadd Kadhafi dekket i blod da styrkene klarte å fange ham. Kadhafi skal senere ha dødd av skadene han ble påført i forbindelse med pågripelsen.

Bildet er bekreftet som genuint av overgangsrådets ledelse.

Overgangsrådets soldater skjøt i lufta og viftet med en gullpistol da de i Sirte feiret at den tidligere diktatoren hadde blitt drept.

Følg situasjonen i Dagbladets Nyhetsstudio.

DREPT: Her er bildet som viser en Muammar Kadhafi. Foto: AFP/Philippe Desmazes/Scanpix
DREPT: Her er bildet som viser en Muammar Kadhafi. Foto: AFP/Philippe Desmazes/Scanpix Vis mer

Det er uklart hvor det har blitt av liket av den avdøde Muammar Kadhafi, men det libyske overgangsrådet sier de har brakt liket til et hemmelig sted av sikkerhetsgrunner. Al Arabiya melder at liket er brakt til Misrata, der de skal ha fått lov til å filme det.

Norske myndigheter har hittil ikke ønsket å kommentere saken før utfallet er bekreftet offisielt.

Statssekretær Hans Kristian Amundsen ved Statsministerens kontor sier at Jens Stoltenberg ønsker å avvente med å kommentere saken til det har kommet bekreftede meldinger.

- Det er mange ulike meldinger om at han både er tatt og er død. Norges holdning er klar: Vi ønsker et Libya uten Muammar Kadhafi. La det ikke herske noen tvil om det, sier Amundsen til Dagbladet.

FEIRING: Her feirer en ung mann med en pisotl som skal ha tilhørt Muammar Kadhafi. Foto: AFP/Philippe Desmazes/Scanpix
FEIRING: Her feirer en ung mann med en pisotl som skal ha tilhørt Muammar Kadhafi. Foto: AFP/Philippe Desmazes/Scanpix Vis mer