Her er kamelene Erna må svelge

Dette er sakene Frp nekter å gi seg på i en borgerlig regjering.

VENNER:Fremskrittspartiets Siv Jensen (t.h.) håper Høyres Erna Solberg vil være med å forhandle om samarbeid. Men ikke for en hver pris. Frp har flere konkrete krav. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VENNER:Fremskrittspartiets Siv Jensen (t.h.) håper Høyres Erna Solberg vil være med å forhandle om samarbeid. Men ikke for en hver pris. Frp har flere konkrete krav. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Frp sier Erna Solberg må forberede seg på å svelge kameler i et regjeringssamarbeid. Dette er sakene Frp nekter å gi seg på.

Fremskrittspartiet er utålmodige etter å diskutere et samarbeid med Høyre. Siv Jensen tror høyresiden har potensial til å skylle de rødgrønne ut av regjeringslokalene, om bare hun og Erna Solberg kan samle seg om en tydelig politisk retning.

- Konstruktivt mentMen Frp vil ikke gå på akkord med sine kjernesaker, og kommer til å være ubøyelige på en del krav.

For første gang peker Frp ut saker Høyre må tåle å tape i et framtidig regjeringssamarbeid. Som jevnstore partier på flere meningsmålinger den siste tida, har optimismen satt ny fart i Frps nestleder og helsepolitisk talsmann, Per Arne Olsen.

- Dette handler om hva slags politikk vi skal føre sammen i regjering. Dette er konstruktivt ment. Det mener jeg Høyre må tåle. Jeg ønsker ikke å be Høyre forandre politikk. Jeg er så overbevist at hvis Frp kommer til makta, vil det være fornuftig at vi ikke kommer opp i en konflikt, men når den tid kommer må alle partier svelge noen kameler, sier Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer