Nord-Korea

Her er Kim Jong-uns mektige kvinner: Slik styrer de verdens farligste land

Det er Kim Jong-un, Nord-Koreas ubestridte leder, propagandalinsene zoomer inn på. Men ved hans side eller i bakgrunnen lurer diktatorens trofaste kvinnelige støttespillere.

I BAKGRUNNEN: Kim Jong-uns yngre søster, Kim Yeo-jong, er som regel å finne i bakgrunnen og i ytterkanten av de offisielle propagandabildene. Men mye tyder på at hun utøver mye makt og har en sentral plass i Kim Jong-uns styre. Foto: NTB Scanpix
I BAKGRUNNEN: Kim Jong-uns yngre søster, Kim Yeo-jong, er som regel å finne i bakgrunnen og i ytterkanten av de offisielle propagandabildene. Men mye tyder på at hun utøver mye makt og har en sentral plass i Kim Jong-uns styre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at verdens ledere ser med bekymring på hva som skjer i det lukkede landet. I natt norsk tid ble det holdt krisemøte i FNs sikkerhetsråd etter at Nord-Korea i helga demonstrerte våpenkraft.

Litt før klokka åtte søndag morgen ble en ballistisk rakett avfyrt fra flybasen Banghyon.

Raketten var rettet mot Det japanske hav og fløy om lag 500 kilometer før den landet i havet mellom Nord-Korea og Japan.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer