Her er Kinas egen fredsprisutdeling

Så forvirrende at selv ikke prisvinneren visste om den. Og hvem var den lille jenta som mottok prisen?

KINAS SVAR PÅ JAGLAND: Formann i komiteen for Konfucius-prisen, Tan Changliu, tok seg til pannen, da han fikk spørsmål fra journalistene under dagens alternative fredsprisseremoni. Foto: AP Photo/Alexander F. Yuan/SCANPIX
KINAS SVAR PÅ JAGLAND: Formann i komiteen for Konfucius-prisen, Tan Changliu, tok seg til pannen, da han fikk spørsmål fra journalistene under dagens alternative fredsprisseremoni. Foto: AP Photo/Alexander F. Yuan/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet): Klokka 14.00 i dag lokal tid var Dagbladet til stede under den noe forvirrende og hasteinnkalte, alternative fredsprisutdelingen i Beijing.

Særlig forvirrende var det ettersom verken prisvinneren, Lien Chan, eller noen av hans støttespillere var til stede for å motta prisen.

I stedet var det ei lita jente som tok imot historiens første Konfucius pris.

- Vi har jo ikke en gang hørt om prisen, fastslo rådgivere ved prisvinnerens kontor, da taiwanske journalister ringte for å gratulere.

Vinneren har foreløpig ingen planer om å reise til Beijing for å motta æren. Selv om altså utdelingen skjedde i dag.

Farse-liknende Kinas egen fredsprisseremoni fikk mange av de tilstedeværende til å trekke på smilebåndet. Tolken som skulle oversette forsto ikke journalistenes spørsmål fullt ut, og kunne heller ikke oversette korrekt.

Hvem som kom frem til vinneren ble nok et forvirrende punkt. Lien skal nemlig ha vært en av flere kandidater som ble demokratisk nominert, av det priskomiteen hevder er det kinesiske folk og nettbrukere.

Men på spørsmål fra salen var det ingen i priskomiteen som kunne fortelle hvordan avstemmingen hadde foregått, hvor mange som hadde stemt, eller på hvilket nettsted avstemmingen hadde pågått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer