Her er Kjos' gode hjelpere: Ikke akkurat Norwegian

Flyselskaper fra Øst- og Sør-Europa hjelper Norwegian ut av knipa.

GODKJENT: SmartLynx Airlines i Latvia/Estland er ett av de sju selskapene som Norwegian har tillatelse til å leie inn fly med besetninger fra. Bildet viser et av SmartLynx Airbus 320-fly på Arlanda-flyplassen ved Stockholm. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
GODKJENT: SmartLynx Airlines i Latvia/Estland er ett av de sju selskapene som Norwegian har tillatelse til å leie inn fly med besetninger fra. Bildet viser et av SmartLynx Airbus 320-fly på Arlanda-flyplassen ved Stockholm. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mengde Norwegian-passasjerer har de siste månedene fått en tekstmelding som denne:

«Norwegian would like to inform that your flight (...) will be operated by Go2Sky».

Slovakia-baserte Go2Sky er ett av sju flyselskaper som Norwegian-sjef Bjørn Kjos har Luftfartstilsynets tillatelse til å leie fly med besetninger fra. Ellers er det lite «Norwegian» over lista: Alle selskapene er basert i Sør- eller Øst-Europa.

Plaster på såret I første kvartal i år kostet innleie av fly med besetninger - såkalt wetlease - Norwegian 112 millioner kroner. I de to første kvartalene i fjor, var tallet til sammen 29 millioner kroner, slik Dagbladet skriver i dag.

Ifølge Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen får selskapet stort sett positive tilbakemeldinger fra passasjerene.

- Passasjerene er for det første fornøyde med å få informasjon på forhånd, og så tilbyr vi dem gratis servering som plaster på såret for at de ikke få fly med Norwegian. Selvsagt vil vi gjerne at de også skal få tilgang til wi-fi og nye fly, men når vi har vært nødt til å leie inn fly, er det for at passasjerene skal komme seg fram, sier Sandaker-Nielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer