Her er Kleopatra og Cæsar

Og i går kom de endelig en tur ut fra karantene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Diplomatisk hunderøre
 • Ordføreren tok valpene

  De to kirgiske Tajgan-myndevalpene som var uønsket av statsminister Bondevik og kong Harald, har også fått navn.

  Hundene, som opprinnelig var en gave fra den kirgisiske presidenten Askar Akeyev til statsminister Kjell Magne Bondevik og kong Harald, avsluttet i går et ti dager langt obligatorisk isolasjonsopphold ved Eidsvoll karantenestasjon. Valpene fikk i går formiddag sin første luftetur på norsk jord. De to krabatene får etterhvert være sammen med andre hunder på stasjonen, og kan også ta imot besøk fra de nye eierne, ifølge Adresseavisen.

  Hundene skapte oppstandelse da de kom til landet med den kirgiske presidenten og hans følge i slutten av november. Tollvesenet og veterinærmyndigheter på Gardermoen satte foten ned - under henvisning til gjeldende regler for karantene ved innførsel av levende dyr til kongeriket.

  Driverne av karantenestasjonen på Eidsvoll har tatt seg den frihet å gi hundene navn. Fra nå av lyder de to valpene, som ifølge stamtavlene har vært Kirgisisk tajgan mynde nummer 32 og 34, navnene Kleopatra og Cæsar.

  - Vi har skrevet et brev til ordføreren i Trondheim, hvor vi ber om at hundene får navn. Vi har ikke fått svar. I oppdragelsesfasen er det viktig at valpene lærer å komme når vi roper, derfor har vi selv valgt navnene Cæsar og Kleopatra, de har jo blått blod, sier Hlin Jonsdottir og Jahn Ingebrigtsen ved karantenestasjonen til lokalavisa Adressa.

  Hundene skal være i karantene på Eidsvoll i fire måneder.

CÆSAR OG KLEOPATRA: De to tajganvalpene som var ment som en gave til statsminister Bondevik og kong Harald, er døpt. I går slapp de ut i fri luft. Foto: SCANPIX