Her er kloakksystemet til et helt irsk fylke

Lå tilgjengelig på nettet.

DÅRLIG BESKYTTET: Dagbladet har fått tilsendt dette skjermbildet, som viser en del av det irske kloakksystemet som lå tilgjengelig på Internett, kun beskyttet med standard brukernavn og passord. Foto: Skjermdump
DÅRLIG BESKYTTET: Dagbladet har fått tilsendt dette skjermbildet, som viser en del av det irske kloakksystemet som lå tilgjengelig på Internett, kun beskyttet med standard brukernavn og passord. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrollsystemet tilhørende kloakkanlegget i det irske fylket Meath, like nord for Dublin, lå tilgjengelig på Internett - kun beskyttet med standard brukernavn og passord.

Dagbladet har i forbindelse med artikkelserien «Null CTRL» fått tilsendt skjermbilder som viser ulike deler av det irske kontrollsystemet.

Vi viste disse bildene til fylkesadministrasjonen i Meath, som eier systemet. Etter å ha undersøkt problemet, uttaler pressekontakt Olive Falsey følgende:

- Takk for at dere tar kontakt. Meath County Council diskuterer nå forbedringer i vårt Scada-system med vår eksterne leverandør. Vi har gått gjennom brukerinnloggingene med vår leverandør, og har gjort noen endringer, skriver Falsey i en e-post.

Overvåking - Vi vil også si at dette systemet brukes til overvåking, og at det dermed ikke er mulig å styre noe eksternt, skriver hun videre.

Dagbladet har også vist skjermbildene til sikkerhetsekspert Eireann Leverett i det internasjonale sikkerhetsselskapet Ioactive. Han mener det at panelet bare benyttes til overvåking ikke nødvendigvis betyr at det er trygt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer