TIMER I INNSJEKKINGSKØ:  Slik var situasjonen på Stavanger Lufthavn Sola i ettermiddag - i kerabbefaert mot innsjekking. Og i morgen er sommerens store flydag. MMS-FOTO: HEIDI MOLSTAD ANDRESEN/DAGBLADET.
TIMER I INNSJEKKINGSKØ: Slik var situasjonen på Stavanger Lufthavn Sola i ettermiddag - i kerabbefaert mot innsjekking. Og i morgen er sommerens store flydag. MMS-FOTO: HEIDI MOLSTAD ANDRESEN/DAGBLADET.Vis mer

Her er køene - før den store flyplasshelgen

Og mandag streiker tre av fire vektere hvis det ikke skjer noe i lørdagens meklingsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Vekterstreiken bli ytterligere opptrappet fra mandag morgen samtidig som faren for tvungen lønnsnemnd rykker nærmere dersom ikke møtet hos Riksmeklingsmannen lørdag formiddag fører til noen tilnærming mellom NHO Service og vekternes organisasjon Arbeidsmandsforbundet.

Tre av fire vektere vil være i streik dersom konflikten ikke er avblåst innen mandag.

Avinor permitterer Avinor sendte torsdag permitteringsvarsel til egne ansatte ved lufthavnene som er rammet av streiken.

- Vi beklager at vi må gå til dette skrittet, men konfliktens omfang og varighet og mulig opptrapping gjør at vi må forberede oss på permitteringer, sier konsernsjef Sverre Quale i Avinor.
Marerittet i gang Det statlige selskapet varsler at publikum må regne med lange køer på flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Publikum i timelange køer for innsjekking torsdag fikk en forsmak på helgens ventende mareritt.

Fredag er ventet å bli en stor trafikkdag den første skoleferiehelgen.
Da kan de som reiser over Oslo Lufthavn Gardermoen også regne med en viss ventetid. Trafikken fra og til Gardermoen har så langt gått som tilnærmet normalt.
- Får ikke pengene sine - Jeg får uendelig mange henvendelser hele døgnet, både fra bedrifter og fra sosialklienter som ikke får pengene sine og andre som berøres. Jeg føler et enormt press. Det er veldig ubehagelig. Denne streiken har store samfunnsmessige konsekvenser, selv om det så langt ikke er fastslått at det er fare for liv og helse. Jeg håper vi har noe å snakke om, sa forhandlingsleder Petter Furulund i NHO Service etter et uformelt møte på Riksmeklingsmannens kontor torsdag..
-Forpliktelse til løsning Forbundsleder Erna Hagensen i Arbeidsmandsforbundet sier vekternes krav ikke er endret, men at hun er optimist. Hun mener det hviler en forpliktelse på begge parter til å finne en løsning på konflikten.

- I enhver mekling vil det selvsagt dreie seg om å gi og ta, sier Hagensen.

(NTB).