Her er kommentaren som kan få meddommer Indrebø fjernet

Og det ble krisemøte om i retten

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet/Skjermdump Facebook
Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet/Skjermdump Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under VG-saken om at Anders Behring Breivik erkjenner at han står for terrorangrepene, som ble lagt ut den 23. juli i fjor på Facebook, har noen kommentert «Dødsstraff er den eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!!», skriver nettstedet Vepsen.

Bergens Tidende har fått bekreftet at den aktuelle Facebook-kontoen tilhører  meddommer Thomas Indrebø, som skal dømme Anders Behring Breivik i rettssaken som begynte i går.

Inhabilitet? Breiviks medforsvarer har fortalt at hvis informasjonen stemmer, og meddommeren har skrevet dette, så vil de be om at meddommeren blir fjernet fra saken.

Asbjørn Strandbakken, ekspert i strafferett og straffeprosess ved universitetet i Bergen forteller at dette gir grunn til å stille spørsmål ved meddommerens habilitet.

- Jeg vil ikke bli overrasket om dagen i dag starter med at meddommerens habilitet vil bli tatt opp, sier Strandbakken til Dagbladet.

- Kjenner saken Han forteller at det er en forutsetning at domstolen ikke er forutinntatt i spørsmålet om skyld.

- Men han gir uttrykk for en holdning som nok mange i vårt samfunn hadde i disse dagene, og sånn sett ikke er oppsiktsvekkende. Det jeg reagerer på er at det ble kommunisert ut til mange, sier han, og legger til at det skal godt gjøres å finne noen som er og var upåvirket av saken som nå går for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer