Her er kommentaren som kan få meddommer Indrebø fjernet

Og det ble krisemøte om i retten

Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet/Skjermdump Facebook
Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet/Skjermdump FacebookVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under VG-saken om at Anders Behring Breivik erkjenner at han står for terrorangrepene, som ble lagt ut den 23. juli i fjor på Facebook, har noen kommentert «Dødsstraff er den eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!!», skriver nettstedet Vepsen.

Bergens Tidende har fått bekreftet at den aktuelle Facebook-kontoen tilhører  meddommer Thomas Indrebø, som skal dømme Anders Behring Breivik i rettssaken som begynte i går.

Inhabilitet? Breiviks medforsvarer har fortalt at hvis informasjonen stemmer, og meddommeren har skrevet dette, så vil de be om at meddommeren blir fjernet fra saken.

Asbjørn Strandbakken, ekspert i strafferett og straffeprosess ved universitetet i Bergen forteller at dette gir grunn til å stille spørsmål ved meddommerens habilitet.

- Jeg vil ikke bli overrasket om dagen i dag starter med at meddommerens habilitet vil bli tatt opp, sier Strandbakken til Dagbladet.

- Kjenner saken Han forteller at det er en forutsetning at domstolen ikke er forutinntatt i spørsmålet om skyld.

- Men han gir uttrykk for en holdning som nok mange i vårt samfunn hadde i disse dagene, og sånn sett ikke er oppsiktsvekkende. Det jeg reagerer på er at det ble kommunisert ut til mange, sier han, og legger til at det skal godt gjøres å finne noen som er og var upåvirket av saken som nå går for retten.

Avdelingsdirektør ved domstoladministrasjonen, Erling Moe, bekrefter at de kjenner til saken.

- Det jeg kan si er at vi kjenner saken, og noe mer vil jeg foreløpig ikke kommentere, sier Moe til Dagbladet.