Her er kommunene som ikke anmeldte overgrep

Les Dagbladets undersøkelse av hvem som anmelder eller varsler politiet om seksuelle overgrep mot utviklingshemmede.

Anmeldte ikke: Tønsberg kommune, her ved virksomhetsleder Trond Ragnar Frøyen, anmeldte ikke mannen for overgrep mot sin rundt 30 år gamle utviklingshemmede datter. Dette fordi hun nettopp hadde flyttet ut av kommunen - og dermed ikke var folkeregistrert i Tønsberg. Foto: Peder Gjersøe
Anmeldte ikke: Tønsberg kommune, her ved virksomhetsleder Trond Ragnar Frøyen, anmeldte ikke mannen for overgrep mot sin rundt 30 år gamle utviklingshemmede datter. Dette fordi hun nettopp hadde flyttet ut av kommunen - og dermed ikke var folkeregistrert i Tønsberg. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har kartlagt hvem som anmeldte saken eller varslet politiet i 15 overgrepssaker det siste tiåret der utviklingshemmede var fornærmet part. Kommunene, herunder omsorgsinstitusjoner og skjermede bedrifter, framstår som passive i forhold til å varsle politiet.  Les også: «Anmelder ikke overgrep mot utviklingshemmede»

POLITIANMELDTE IKKE:

1. En utviklingshemmet kvinne ble i 2009 og i år seksuelt misbrukt av sin far, som var dømt for overgrep mot henne i 2004 og 2006.

• Visste om mistanke: Lederen av incestsenteret ba for ett år siden Tønsberg kommune politianmelde faren for nye overgrep. Kommunen sa nei, fordi kvinnen ikke lenger var folkeregistrert i kommunen hun var vokst opp i. Senterlederen anmeldte saken, og mannen ble dømt i høst.

2. En utviklingshemmet kvinne bosatt i et rusbelastet kommunalt boligkompleks i Bergen skal i sommer ha blitt voldtatt av en nabo. Hun anmeldte saken selv umiddelbart etter det angivelige overgrepet. Det tok over tre måneder fra anmeldelsen til kommunen skaffet henne ny kommunal bolig. Saken under etterforskning.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer