Her er krasjstedet sett fra luften

750 redningsarbeidere hjalp til etter flyulykken i Amsterdam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) 750 redningsarbeidere har vært i aksjon etter flyulykken på Schiphol i Amsterdam onsdag formiddag. Ni av de 135 passasjerene er bekreftet omkommet etter at flyet som tok av fra Istanbul krasjet i forbindelse med landing på flyplassen.

- Derfor er antall omkomne blitt begrenset, sier ordfører Theo Weterings i Harlemmermeer til De Telegraaf

Minst åtti er skadd, seks av dem livstruende, etter ulykken. De tre pilotene om bord var blant de omkomne. Alle de døde er nå fraktet vekk fra stedet, men identiteten til de døde passasjerene vil ikke bli offentliggjørt før i løpet av torsdag, sier ordføreren i Harlemmermeer.

- Av erfaring vet vi at passasjerlistene ikke alltid er korrekte. Vi har folk ute som hjelper til med å identifisere passasjerene som er på sykehus, sier politisjef Bob Visser i Kennemerland.

I elleve-tida onsdag kom de første meldingene om at Boeing 737-800-flyet med 135 personer om bord hadde krasjet i forbindelse med landing på Schiphol. Flyet ble delt i tre biter, og vrakrester spredde seg ut over et stort jordområde.

Det er fremdeles stor usikkerhet rundt årsaken til styrten, og det er lansert flere teorier om hvorfor flyet styrtet. Flere passasjerer sier at de ikke forsto situasjonen da flyet krasjet, og at alt virket normalt fram til kollisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer