Her er Kripos på funnstedet

- Vil jobbe seg innover for å sikre alle tekniske spor.

BÆRER BORT FUNN: Kripos-teknikere bærer her med seg funn gjort på funnstedet i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BÆRER BORT FUNN: Kripos-teknikere bærer her med seg funn gjort på funnstedet i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Kripos er nå ved stedet der det i går ble funnet en død kvinne som antas å være savnede Anja Weløy Aarseth (21).

- Kripos har ankommet stedet sammen med våre teknikere og vil gjøre sine granskninger. Normalt sett betyr det at de vil jobbe seg innover for å sikre alle tekniske spor, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

- Mest mulig urørt Kvinnen som ble ble funnet død på Akslafjellet i Ålesund i 13-tiden lørdag, ble funnet rett ved en sti 200-300 meter fra Fjellstua, som ligger helt vest i det populære turområdet i Ålesund.

Avdøde har ikke blitt flyttet etter at hun ble funnet i går, og funnstedet har i natt blitt holdt under oppsyn av politiet.

STARTER ARBEIDET: Kripos-teknikerne starter her arbeidet ved funnstedet i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STARTER ARBEIDET: Kripos-teknikerne starter her arbeidet ved funnstedet i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Det er viktig for oss at funnstedet er mest mulig urørt når kriminaletterforskerne starter arbeidet sitt. Det er viktig at ikke spor ødelegges, opplyser poltiadvokat Ynge Skovly overfor Dagbladet.

Dette er også årsaken til at avdøde fortsatt ikke er blitt identifisert, forteller han.

- Vi har ingen 100 prosent identifikasjon av avdøde, men som sagt tidligere er det ingen andre savnede kvinner i området, sier han.

Ukjent gjerningsmann Det er ifølge Skovly fortsatt for tidlig å si noe om eventuelle funn i saken.

KRIPOS:  Teknikere fra Kripos ankommer stedet der en kvinne i går ble funnet drept lørdag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KRIPOS: Teknikere fra Kripos ankommer stedet der en kvinne i går ble funnet drept lørdag. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Vi jobber fremdeles med å finne en ukjent gjerningsmann og vi ønsker fremdeles tips, sier han og fortsetter:

- Vi vil også begynne å se på moduskandidater. Det er viktig for politiet å få inn nok tips. Det er opp til politiet å bedømme om noen er mistenkelige, vi vil ha tips om alle som har vært i området.

Det er Ålesund-politiet som leder etterforskningen.

- Vi har ca 50 personer i arbeid, pluss de sju personene fra Kripos. Det er to som jobber teknisk, tre taktisk og to med analyser, opplyser politiadvokaten.

FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet
FRYKTES DREPT: Anja Weløy Aarseth (21). Foto: Privat / Politiet Vis mer