Her er krisepakken

Studentene får én milliard, og Stortinget ber om ekspansive tiltak i møte med coronakrisa. Slik blir den tredje krisepakka.

ENIGE: Stortinget er nå enige om en tredje krisepakke for norsk økonomi. Dette sier Frps nestleder Sylvi Listhaug om pakken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortinget er nå enige om en tredje krisepakke for norsk økonomi.

- Enigheten betyr kraftfulle tiltak for å sikre bedrifter og arbeidsplasser. Snekkerne kan pusse opp skoler, rørleggerne vil utbedre eldrehjemmene, anleggsarbeiderne vil legge ny asfalt langs veiene i lokalsamfunnene over hele Norge, sier leder Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

- Uansett hva vi gjør, så kommer flere og flere til å miste jobben. Men vi ønsker å rette blikket framover og gi folk litt framtidstro, legger han til og sikter til motkonjunkturpolitikken som krisepakka inneholder.

- Det vil komme mer

Som Dagbladet meldte tirsdag morgen, inneholder pakka én milliard i ekstra stipender til studenter som har mistet jobben.

Også kommunene får mer penger enn regjeringen først ville gi.

- For kommunene er dette bare begynnelsen. Det vil komme mer, sier komitéleder Mudassar Kapur.

Kapur trakk fram enigheten om en kontantstøtteordning til bedriftene på anslagsvis 20 milliarder kroner i måneden, i første omgang ut mai. Detaljene i denne ordningen blir først klare i statsråd fredag, etter dialog mellom regjeringen og partene i arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer