Her er kronprinsen på Nav

Det var ikke akkurat Johnny fra Stovner som besøkte Nav-kontoret denne onsdagen. Eller?

TRYGDEPRINSEN: Her besøker Kronprins Haakon NAV Sørum. Norges neste konge titter inn på ansatte som er tydelig spente.
Foto: Nina Hansen
TRYGDEPRINSEN: Her besøker Kronprins Haakon NAV Sørum. Norges neste konge titter inn på ansatte som er tydelig spente. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jøss, kongebesøk, jo. Det er sjeldent! Nav-brukeren som pent ble bedt om å vente utenfor inngangen til Nav-kontoret i Sørumsand på Romerike skjønte på politioppbud, fintfolk og frammøtt presse at noe var i gjære.

Men først da kronprins Haakon skrittet ut av bilen for å hilse på ordfører, fylkesmann og Nav-direktør gikk det opp for ham hva som var på gang.

For Norges neste konge, eller «Johnny fra Stovner» som han spøkefullt utga seg for å være i 1991, har brukt dagen på Nav.

- Viktig Kronprins Haakon var ikke der i håp om å få spedd på sin 8,7 millioner kroner store apanasje, men for å lære mer om Arbeids- og velferdsdirektoratet - Nav. Trygdemonsteret betjener årlig 2,8 millioner brukere, og forvalter om lag en tredjedel av statsbudsjettet gjennom ordninger som blant annet arbeidsledighetstrygd, attføring, pensjon, sosialhjelp og barnetrygd.

- Nav har et viktig og vanskelig samfunnsoppdrag. Det er artig for meg å se hvordan de jobber med faglig utvikling, sier kronprins Haakon.

Nav Sørum i Akershus, som de siste åra har kommet fra to tilsynsbesøk fra fylkesmannen med null avvik, ble han møtt av stab, Sørum-ordfører Mona Granbakken Mangen og Nav-direktør Joakim Lystad.

SNAKKER MED TOLKEN: Kronprins Haakon ble i dag bedre kjent med hvordan Nav jobber og fikk informasjon om ulike hjelpemidler etaten tilbyr sine brukere. Her hilser kronprinsen på en tolk i en dataskjerm. I bakgrunnen arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad og fylkesmann Valgerd Svartstad Haugland. 
Foto: Nina Hansen
SNAKKER MED TOLKEN: Kronprins Haakon ble i dag bedre kjent med hvordan Nav jobber og fikk informasjon om ulike hjelpemidler etaten tilbyr sine brukere. Her hilser kronprinsen på en tolk i en dataskjerm. I bakgrunnen arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad og fylkesmann Valgerd Svartstad Haugland. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Vi takker for at kronprinsen ville komme til oss. Det er veldig hyggelig, uttalte Lystad, som ga rikets neste konge en lynkjapp innføring i Nav-hverdagens stadige utfordringer.

- Spennende dag Fra navkontoret i Sørum gikk ferden videre til et hotell ved flyplassen på gardermoen, hvor 126 Nav-veiledere fra alle fylker var samlet til fagseminar. Her fikk kronprinsen anledning til å delta i gruppediskusjon, før han til slutt fikk omvisning og demonstrasjon av aktuelle velferdsteknologiske hjelpemidler av Nav-ansatte. De sto på stand fra NAV Kompetansesenter for tilrettelegging, og NAV Hjelpemiddelsentralen.

Kronprins Haakon vandret interessert fra stand til stand og stilte en rekke spørsmål.

- I det samfunnssystemet Norge har valgt, har Nav en viktig rolle. Det er fint å være her og lære litt om hvordan de jobber. Det har vært en spennende dag, sier kronprinsen.

STAY, TRYGDA! Kronprins Haakon på vei inn på navkontoret i Sørum sammen med Nav-direktør Joakim Lystad, fylkesmann Valgerd Svartstad Haugland og Sørum-ordfører Mona Granbakken Mangen.
Foto: Nina Hansen
STAY, TRYGDA! Kronprins Haakon på vei inn på navkontoret i Sørum sammen med Nav-direktør Joakim Lystad, fylkesmann Valgerd Svartstad Haugland og Sørum-ordfører Mona Granbakken Mangen. Foto: Nina Hansen Vis mer