Her er lærernes nye skrekk

Du kan like godt bli kjent med Pokemonfigurene først som sist. Trolig vil omsetningen av spillet neste år komme opp mot 100 millioner kroner i Norge. Spillet kommer til å bli et mareritt for lærere og foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er allerede blitt en kjempesuksess i mange land, og nå okkuperer det Norge. Det spesielle med Pokemonspillet er at du kan trene opp egne figurer og bytte dem ved venner. Det blir som en svært avansert form for bytting av fotballkort og glansbilder. Trolig blir det den største landeplagen siden den forhatte - eller høyt elskede - Tamagotchien som herjet i 1997/1998. I Japan er det solgt over 12 millioner eksemplarer av spillet.

100 millioner

Oslofirmaet Unsaco er Nintendos representant i Norge. De regner med å selge rundt 40ø000 eksemplarer av spillet neste år. Det betyr salg over disk for rundt 100 millioner kroner.

Pokemonfeberen stopper ikke der. Storfilmen Pokemon settes trolig opp i Norge tidlig andre halvår år 2000. Pokemon kommer som Tv-serie på TV3 i januar og det vurderes også en Pokemon-tegneserie.

Rollespill

I tillegg finnes det Pokemonkort, som blir solgt for tusenvis av kroner på internettauksjoner, det kommer et rollespill og det skal lanseres flere Pokemon-spill.

- Pokemon kom til Norge for en måned siden. Så langt er det solgt rundt 2000 spill. Vi regner med å selge rundt 4500 spill før filmen og TV-serien kommer. Deretter vil salget ta av, sier markedsdirektør Finn Eirik Larsen i Unsaco.

KJEMPESALG: Markedsdirektør Finn Eirik Larsen i Unsaco regner med at det blir omsatt Pokemonspill i Norge for rundt 100 millioner kroner