TA EN DUPP: Nå blir det også varmere i vannet.  Foto: John T. Pedersen
TA EN DUPP: Nå blir det også varmere i vannet. Foto: John T. PedersenVis mer

Her er landets beste badetemperaturer

Med varmegradene i lufta kommer badeforholdene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du holdt deg tørrskodd så langt i år? Det er det ingen grunn til å fortsette med.

Temperaturen er nemlig på vei opp etter en heller traust sommer og vår.

21 grader tross kaldt vær - Særlig mai har vært kald i forhold til normalen, men juni var også kjølig. Nå varmes vannet opp, men det kan ta litt tid, sier Stein Kristiansen ved meteorologisk institutt.

Noen steder har imidlertid kommet lenger i prosessen enn andre.

I Oslo-området nærmer temperaturene seg generelt 20, men varmest her er Stensrudtjern.

Her ble det målt 21 grader til morgenen i onsdag, noe som plasserer Østmarka-vannet øverst på Yr.nos liste over badeplasser.

Bra temperatur i Onsakervika Nesten like varmt er nabobadeplassen Ulsrudvann. Her er det 20 grader, noe som også Onsakervika i Tyrifjorden og Storøyodden i Bærum kan skilte med.

Tett etter følger en rekke vann med 19 og 18 grader. Den generelle tendensen er at de oppførte badestedene er varmest på Østlandet.

I Telemark er Soppekilen ved Kragerø varmest med 19 grader, noe som også er blitt målt ved Skasenden i Hedmark.

Vestfold har på sin side 17 grader både ved Lydhusstranda camping ved Larvik og Vøra camping ved Sandefjord.

Kjøligere målinger vest I Øst og Vest-Agder er Nidelv camping og Kyresundet oppe i samme varme som vestfoldsvannene, mens Sør-Trøndelag har 16 grader i Hundhammerfjæra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Vestlandet er de topptemperaturen i Rogaland og Hordaland 15 grader ved måleplassene til Sola Strand Hotel og Hotell Ullensvang.

Dette er Kringstadbukta i Møre og Romsdal nærme i å tangere med sine fjorten grader onsdag. Torsdag tok imidlertid temperaturen seg opp til solide sytten grader her.

I resten av landet kan manglende målinger tyde på lite bading. Landets to nordligste fylker har, sammen med Sogn og Fjordane, ennå ikke blitt oppført på Yrs lister.

Bader fem grader til tross Ole Magnus Rapp, campingdriver ved Altafjord Camping, forteller om kjølige forhold.

- Vi er på 70 grader nord så det blir ikke så varmt. Ikke at det hindrer folk i å bade, vi har frisk ungdom her i bygda, sier Rapp om sommeren så langt som foreløpig har gitt vanntemperaturer langt under fjorårets varmetopp på femten grader.

Badetemperaturen på fem grader er kun to grader over Bjørnøya på Svalbard.

 VARMEST PÅ YR:  Stensrudtjern i Oslo står oppført med den varmeste badetemperaturen på Yr.no. Her nyter Herman Mørkeberg Poppe de første dagene av sommerferien i 2011.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
VARMEST PÅ YR: Stensrudtjern i Oslo står oppført med den varmeste badetemperaturen på Yr.no. Her nyter Herman Mørkeberg Poppe de første dagene av sommerferien i 2011. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer