LOTTOFEST: Hammerfest er ifølge Finnmark Dagbladet den kommunen i landet som kan skimte med flest lottomillionærer. Ordfører i Verdal kommune, Bjørn Iversen sier til Dagbladet at ingen kan ta fra dem Lotto-trona.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LOTTOFEST: Hammerfest er ifølge Finnmark Dagbladet den kommunen i landet som kan skimte med flest lottomillionærer. Ordfører i Verdal kommune, Bjørn Iversen sier til Dagbladet at ingen kan ta fra dem Lotto-trona. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Her er landets nye Lotto-kommune

Med 21 lottomillionærer passerte Hammerfest i fjor Verdal som landets Lotto-kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hammerfest har nå 21 lottomillionærer og passerte i fjor Verdal som landets lottokommune, skriver Finnmark Dagblad.

- Det er veldig artig. Folk i Hammerfest er flinke med tall og flinke til å vinne i Lotto, sier rådmann Leiv Vidar Olsen i Hammerfest kommune til Dagbladet.

Julegevinst Bare i løpet av romjula stakk to heldige fra Hammerfest av med til sammen 9, 7 millioner kroner i lottogevinst.

- Å herregud, det kan ikke være sant? Nei dette tror jeg ikke på før jeg får sjekket selv, svarte Hammerfestkvinnen da Norsk Tipping ringte henne på nyttårsaften for å fortelle at hun var blitt 5,7 millioner kroner rikere, skriver Finnmark Dagblad.

Den andre heldige vinneren er en mann som på selveste julaften fikk tidenes julegave: fire millioner kroner rett inn på kontoen.

Fornærmet i Verdal Bjørn Iversen, som er ordfører i Verdal kommune mener Hammerfest ikke har noen sjanse i konkurransen som landets Lotto-kommune.

- Vi sitter fortsatt trygt øvers på trona, og har nettopp henta inn nye lottomillioner. En bonde fra øvre deler av Verdal vant nemlig litt over fire millioner kroner rett før jul, sier Verdal-ordføreren til Dagbladet.

Iversen forteller at han ikke har oversikt over hvor mange lottomillionærer kommunen kan skilte med, men er krystallklar på følgende:

- Vi har ikke slutta å tippe og heller ikke å vinne, og om Hammerfest nå forsøker å ta fra oss statusen som lottokommune blir vi grusomt fornærma, sier han med et smil.

Frykter ikke konkurranse Rådmann Leiv Vidar Olsen i Hammerfest sier at han ikke er redd for konkurransen fra Verdal.

- Vi kommer til å kjempe for flere lottomillionærer, og tar kampen med Verdal om hvem som er best, sier han.

VERDAL: Verdal er kjent for sin lottolykke. Nå er kommunen ifølge Finnmark Dagbladet slått av Hammerfest som landets lottokommune.
VERDAL: Verdal er kjent for sin lottolykke. Nå er kommunen ifølge Finnmark Dagbladet slått av Hammerfest som landets lottokommune. Vis mer