Her er Leah Isadora!

Pappa Ari Behn har tatt bildene selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fredag morgen ble kongefamiliens ferskeste sjarmtroll født. Prinsesse Märtha Louise overrasket de fleste og valgte hjemmefødsel på Bloksbjerg på Hankø. Derfor var det ingen som visste at fødselen var i gang før alt var over.

Datteren til Märtha Louise og Ari Behn har fått navnet Leah Isadora, og de besøkende var raske til å fortelle at hun er et vakkert barn.

- En vakker unge, skrøt prinsessens sekretær Mari Sørlie etter å ha vært på besøk på Hankø.

Pappas bilder

- Nydelig, strålte dronning Sonja, som dermed er blitt bestemor til tre. Hun var også godt fornøyd med det uvanlige navnet og mente at Leah Isadora er både poetisk og vakkert.

Nå har pappa Ari gjort som sin svoger, kronprins Haakon, og tatt egne bilder av det lille nurket i stedet for å slippe andre fotografer inn til mor og barn.

Bildene ble tatt i går og viser at Leah Isadora har klare trekk fra både mor og far. Den lille har mørkt hår og mørke øyne og likner på storesøster Maud Angelica, som fyller to år om noen uker.

Familiens midtpunkt

Familiens lille prinsesse får ingen prinsessetittel fra Slottet, men er nummer fem i arverekken etter onkel Haakon og kusinen Ingrid Alexandra, og etter mamma og storesøster Maud Angelica.

Dronning Sonja tok turen rett til Bloksbjerg da hun landet etter pavens begravelse på fredag. Dagen etter strømmet gratulantene til, deriblant bestemor Marianne Behn.

Her er Leah Isadora!

Men foreløpig har verken bestefar kong Harald eller onkel Haakon rukket å hilse på. Kongen hviler ut på Rikshospitalet etter nok en operasjon i går ettermiddag, og kronprinsregenten er på plass i Japan etter en travel helg med bryllup mellom Charles og Camilla og mye reising.


Kongelig trend
Da lille Ingrid Alexandra ble født for et drøyt år siden, tok kronprins Haakon selv de første bildene av arveprinsessen. Offentligheten fikk se bilder av den nyfødte knapt to døgn etter fødselen.

Men han er ikke den eneste som har gjort det på denne måten: Da den nederlandske arveprinsen Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima fikk sin førstefødte i desember 2003, sendte Willem-Alexander ut egne digitale bilder av Catharina-Amalia kort tid etter fødselen. Engelske prins Edward skal ha gjort det på samme måte.

DEN SOM SOVER, synder ikke. Leah Isadora blåste en lang marsj i fotograferingen.