VANSKELIG: Naboen til den antatte terroristen knakk sammen i gråt etter at politiet raidet leiligheten. Video: Øistein Norum Monsen og Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer

Her er leiligheten til den antatte terroristen

Bildet av den antatte terroristen begynner å bli klarere. Naboene beskriver ham som en stille og vennlig person. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NICE (Dagbladet): I Abattoir-strøket på Nices østkant bodde mannen som angivelig drepte 84 mennesker i Nice i går.

I formiddag har en rekke franske medier navngitt den mistenkte terroristen som Mohamed Lahouaiej Bouhlel, en 31 år gammel fransk-tunisier.

Den anerkjente avisa Le Monde skriver at mannens identitet er bekreftet. Også nyhetsbyrået AP har to ulike franske sikkerhetskilder som sier at ID-dokumenter funnet i lastebilen sammensvarer med den antatte terroristen.

- Stille og rolig

Nå begynner også bildet av den antatte gjerningsmannen, en 31 år gammel fransk-tunisier, å bli klarere.

Dagbladet var til stede ved leiligheten i dag, og snakket med en rekke naboer av mannen.

- Han var snill og hjelpsom. En gang jeg manglet penger, lånte han meg 100 euro. De hadde jeg selvsagt tenkt å betale tilbake, sier en gråtende kvinne Dagbladet møter i trappeoppgangen til leilighetskomplekset.

DRAMATISK: Videoen viser franske politimenn omringe og skyte gjerningsmannen som fremdeles er inne i lastebilen. Video: AP Vis mer

Hun framstår nærmest i sjokk over at naboen hennes, mannen som smilte forsiktig og lånte henne penger da nøden var nær, skal være den samme mannen som tok 84 uskyldige liv - mange av dem barn - i Nice sentrum i går.

- Jeg visste han var muslim, men jeg trodde ikke han var islamist, legger hun til.

- En einstøing

Politiet har fortsatt ikke avdekket hvilke motiver den antatte gjerningsmannen hadde for udåden - det være seg politiske, religiøse eller personlige.

I løpet av noen timer i ettermiddag, var det titalls politifolk ved leiligheten. Politiet tok seg også inn i en hvit varebil på stedet, og gjennomførte trolig en kontrollert eksplosjon for å komme seg inn i bilen. Politiet vil ikke bekrefte overfor Dagbladet om eksplosjonen vi hørte var kontrollert eller ei.

AKSJON MOT GJERNINGSMANNENS HJEM: Politiet aksjonerer mot gjerningsmannens hjem i Nice. Reporter Steinar Solås Suvatne er på stedet. Video: Øystein N. Monsen Vis mer

Kvinnen som bor i første etasje av gjerningsmannens blokk røyker standhaftig ut av vinduet i samtlige timer Dagbladet er i området. Hun er nysgjerrig hva som skjer like utenfor stuevinduet hennes. Hun er i 30-åra og snakker lite engelsk, men får tydelig kommunisert at Bouhlel ikke var en fyr som det var enkelt å bli kjent med.

TRIST NABO: Naboene gråt og var i sjokk over hendelsene som deres nabo har påført Nice. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TRIST NABO: Naboene gråt og var i sjokk over hendelsene som deres nabo har påført Nice. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Han var stille og rolig. En einstøing. Jeg ble aldri kjent med ham, forteller hun oss fra vinduskarmen sin.

- En stille mann

To unge kvinner står i døroppgangen til leilighetskomplekset, like bortforbi den røykende damen. Også de bivåner politiets sperringer med vidåpne øyne, også de er fattet.

Når Dagbladet nå har snakket med fire av den mistenkte terroristens naboer virker det tydelig at mannen var stille og anonym i naboskapet. Også de to unge kvinnene sier Bouhlel var en figur en nærmest ikke la merke til.

- Han var tynn, sånn passe høy og veldig stille. Gjorde veldig lite av seg, jeg kjente ham ikke i det hele tatt, sier den ene av de unge jentene.

Hennes venninne, som også bor i blokka og som sier hun er noe bedre i engelsk, bistår.

LØP FRA STEDET: Nordmannen Pål Christian Møller var vitne til terroren på strandpromenaden. - Helt tilfeldig at det ikke var oss. Video: John T. Pedersen / Peder Ottosen / Dagbladet Vis mer

- Han holdt seg bare for seg selv. Det er det eneste jeg vet om ham, men jeg er sjokkert over hva som skjedde i går, presiserer hun.

I sjokk

Den mistenkte terroristen var ikke på listene til Frankrikes etterretningstjenester, men var kjent for politiet for andre lovbrudd.

Iføle Le Monde han nylig pågrepet for vold etter en trafikkkrangel. Han skal da ha vært bevæpnet med en pistol.

Det er fortsatt et stort mysterium hva som kan ha vært motivet for angrepet. Frankrikes president Francois Hollande omtalte angrepet som terror.

NABOLAGET: Naboene gråt og var i sjokk over hendelsene som deres nabo har påført Nice. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NABOLAGET: Naboene gråt og var i sjokk over hendelsene som deres nabo har påført Nice. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
BAK DENNE DØRA: Her bodde trolig Mohamed Lahouaiej Bouhlel, mannen politiet tror drepte 84 mennesker i Nice i går. Foto: Øistein Norum Monsen.
BAK DENNE DØRA: Her bodde trolig Mohamed Lahouaiej Bouhlel, mannen politiet tror drepte 84 mennesker i Nice i går. Foto: Øistein Norum Monsen. Vis mer