Her er lesernes fem favoritter

Mazda 6 har passert Ford Kuga på toppen. Og Årets bil-kåringen nærmer seg mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stem på din favoritt her!

Søndag er siste mulighet til å stemme fram din favoritt til tittelen Årets Bil i Norge. Ved midnatt den 30. november legger vi lokket på valgurnen og gjør klar for å presentere lesernes endelige valg. Det skjer tirsdag om en uke.

Påfølgende tirsdag, 9. desember, er det juryen som har siste ord og da offentliggjør vi Årets Bil i Norge 2009.

Ved de tre tidligere kåringene har det vært stor enstemmighet mellom folkets røst og fagjuryens dom. Det var aldri noen tvil om at VW Passat, Toyota RAV4 og Ford Mondeo var verdige vinnere.

Alle tre er siden blitt solide salgssuksesser på det norske markedet. Mondeo er i dag Norges mest solgte familiebil.

Tar teten

I år ser imidlertid alt mer åpent ut. Om juryen for første gang skiller lag med folket, blir også det store spørsmålet.

Og nå tiltar dramatikken på oppløpssida. På toppen av lesernes favorittliste tronet lenge Ford Kuga. Tyske Fords første kompakt-SUV ledet i flere uker med klar margin og framsto som storfavoritt.

<strong><b>1:</strong></b> Nye Mazda 6 har tatt sjumilssteg i leseravstemningen den siste uka, og ligger nå på en ganske solid førsteplass med 9919 stemmer. Foto: Rune I. Myhre
1: Nye Mazda 6 har tatt sjumilssteg i leseravstemningen den siste uka, og ligger nå på en ganske solid førsteplass med 9919 stemmer. Foto: Rune I. Myhre Vis mer

Japansk på topp

Men i løpet av helgen har det skjedd saker og ting. Mazda 6 har stormet forbi Kuga, og høstens glovarme småbilnyhet, Ford Fiesta, har forvist Audi A4 Avant til fjerdeplassen.

Dermed er det japansk på topp med to Ford-medlemmer på sølv og bronseplass.

Bak Audi kommer et kobbel utfordrere tett som hagl, med Citroën C5, Skoda Superb, og Volvo XC60 som de fremste. De tre siste på 10 på topp-lista er Subaru Forester, Fiat 500, og Nissan Qashqai +2.

Statusflopp

Et særtrekk ved årets kåring er fraværet av dyre statusbiler. Ingen av lesernes 10 favoritter er i øyeblikket biler i millionklassen - som tilfellet har vært de tre foregående åra.

Både BMW, Lexus, Audi, og Porsche har vært helt framme med biler med kraftfulle motorer og blytunge prislapper. I fjor endte luksushybriden Lexus LS600h til slutt på tredjeplass, og for to år siden knep millionbilen Audi Q7 andreplassen da Toyota RAV4 stakk av med seieren.

Nærmest 10 på topp-lista ligger nå BMW X6 på 12. plass med Toyota Land Cruiser V8 på hjul, to politisk ukorrekte biler på alvorlig kollisjonskurs med tidstrenden.

Her er lesernes fem favoritter

Nye prioriteringer

Lave stemmetall til luksusbiler av denne typen viser også at mange av leserne er i ferd med å endre sine bilprioriteringer. 10 på topp-lista preges i høst av mer sunn fornuft og måtehold enn hva tilfellet har vært de tre foregående åra.

Blink

«Times they are a’changing,» synger Bob Dylan, og treffer igjen blink i en finanskaotisk tid.

Og nå har Mazda 6 med Lexus-design, bra kvalitet, og snusfornuft under skallet overraskende tatt teten.

Får vi en ny sensasjon når vi nærmer oss mål søndag?

Neste tirsdag vet du svaret.

Se alle kandidatene, og stem på din favoritt her!

5: Citroen C5 ligger foreløpig på en usikker femteplass, med 1485 stemmer fra leserne.
2: Ford Kuga lå lenge an til å vinne stort. Foreløpig ligger den på en solid andreplass med 7474 stemmer.
3: Ford Fiesta ligger på en tredjeplass, med 2208 stemmer.
4: Audi A4 Avant ligger på en fjerdeplass, med 1934 stemmer fra leserne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer