Her er lesernes Streken-favoritter

Ønskerepriser av verdens sinteste tegeseriefigur på DB.no. Se episodene du gikk glipp av!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå ligger samtlige episoder av Streken ute på Dagbladet.no.

Programleder Margrethe Røed i NRKs barne-tv har tatovert den lille figuren på armen - og har tidligere fortalt Dagbladet.no om sin favorittepisode med den italienske hissigproppen.

Skuespiller Jon Skolmen var imponert over Osvaldo Cavandoli som fant nye situasjoner og utfordringer i hver episode han skapte. 

- Jeg falt fullstendig for Streken da han kom på midten av syttitallet, og jeg tror vel jeg nå i ettertid kan tillate meg å kalle serien genial. Det var noe med det eksplosive temperamentet og de stadige humørsvingningene som både var og er gjenkjennelig og underholdende.

Også Geir Børresen skriver gjerne under på at serien var genial. Han husker likevel serien med skrekkblandet fryd.

- Jeg har en nokså framskreden høydeskrekk, og i flere av episodene må jo Streken tåle nokså alvorlige fall. Jeg husker spesielt en episode hvor han faller ned fra et skremmende høyt stillas. Det til side er mine minner fra tv-serien veldig gode. Det var en kreativ serie i et glimrende format som passet inn overalt, sier Børresen.

I dag er det altså siste episode av Streken på Dagbladet.no. Gjennom sommeren og høsten er det lagt ut 90 episoder på Dagbladet.no/streken/. Der kan du fremdeles se alle episodene, om du ønsker noen i reprise eller om det var noen du gikk glipp av.

De fem episodene i denne artikkelen er lesernes favoritter ut fra hvilke episoder som er mest sett.