Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Libyas bevis på at Kadhafi lever

Skal være de første bildene siden Natos bombing av hovedkvarteret hans i Tripoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den libyske TV-kanalen Al-Libya har vist nye bilder av Libyas leder Muammar Kadhafi - de første bildene av obersten siden 11. mai.

Opptaket er åpenbart gjort for å bevise at Kadhafi fremdeles er i live etter spekulasjoner om at han ble drept i et av bombeangrepene i hovedstaden Tripoli. På det fullstendige opptaket blir det zoomet inn på en TV-skjerm som viste gårsdagens dato i et hjørne.

Møtte politiker fra Russland-delegasjon Spekulasjonene om Kadhafis død har opptått som følge at han ikke har vist seg siden 11. mai. Dagen etter utførte nemlig Nato-kampfly bombeangrep mot Kadhafis hovedkvarter Bab al-Aziziyah i Tripoli.

En dag etter angrepet ble et det frigitt et lydbånd der han ertet Nato og sa at alliansen ikke kunne drepe ham.

På bildene ser man Kadhafi, ikledd brun kappe, hatt og solbriller, i møte med politikeren Mohammed Ahmed al-Sharif, som denne uka møtte russiske myndigheter i Moskva.

Politikeren var ifølge Libya-talsmann Mussa Ibrahim en del av en større delegasjon som var i Russland for å utforske mulighetene for våpenhvile, melder Reuters.

Diplomati Den siste tida har det vært mye diplomatisk aktivitet for å undersøke mulighetene for dette, men vestlige land vil trolig holde presset på den libyske lederen mens statslederne i G8 møtes 27.-28. mai.

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen har vært klar på at militære operasjoner i Libya vil fortsette til Kadhafis regime har falt.

Norske F16-jagerfly har tidligere bombet Bab al-Aziziyah i Tripoli. Forsvarsministere Grete Faremo har tidligere erklært at Kadhafis palass er et legitimt mål, men at obersten selv ikke er det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media