Her er Lili forbanna

Orkanen Lili har tatt livet av sju mennesker, og over 360 000 mennesker er evakuert. Hun er på vei mot USA, og er i ferd med å bli adrenalinsint!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lili ble kategorisert som en tropisk storm da hun traff Karibia i forrige uke. Fire mennesker omkom, 400 hus ble påført skader og halve bananavlingen på St. Lucia gikk tapt. Søndag gikk hun amok over Jamaica, og tre mennesker ble tatt av flomvann.

40 hus ble helt ødelagt, 120 hus ble oversvømt og 750 mennesker måtte evakueres.

Så traff hun Cuba. Det er foreløpig ikke meldt om dødsfall på øya, men 360 000 mennesker er evakuert og orkanen gjorde store materielle skader, melder nyhetsbyrået AP.

Blir sterkere

Nå er Lili på vei mot USA, og på veien kommer hun til å bli langt sterkere. Det som nå er en orkan i kategori to (vindstyrke 154-177 km/t) vil helt sikkert nå kategori tre (vindstyrke 178-209 km/t).

- Jeg tviler ikke et sekund på at dette kommer til å bli en meget kraftig orkan. Det betyr kategori tre eller mer, sier Max Mayfield, sjef for USAs orkaninstitutt (NOAA).

Orkanen kommer etter alt å dømme til å treffe USA ved grensa mellom Texas og Louisiana i løpet av morgendagen. Myndigheten begynte å advare folk allerede tidligere i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer