Her er loggen politiet sa ikke fantes

Anna Medvedva (26) ringte fra bagasjerommet da ekssamboeren kidnappet henne. To og en halv time senere var hun død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les hele loggen her

(Dagbladet): Klokka 9.55, 14. oktober 2012, ringte Anna Medvedeva fra bagasjerommet. Samtalen varte i 20 sekunder før den ble brutt. 9.58 ringte hun tilbake.

«Nødmelding på 112. Vanskelig å oppfatte innholdet, men det er klart at vedkommende trenger hjelp. Samtalen brutt», skriver politiet i loggen.

(Les hele loggen i vinduet over. Skroll nedover bildet for å lese hele loggen. Forkortelser blir forklart nederst i dokumentet. Du må trykke på dokumentet én gang før du kan skrolle hvis du leser på mobil. Du kan også lese hele loggen her).

Anna ba desperat om hjelp, men det skulle ta 50 minutter før politiet kom til stedet hvor hun og hennes ett år gamle sønn hadde blitt kidnappet av ekssamboeren Mikael Svantesson.

Les alt om Anna-saken her!

Nektet å utlevere dokumenter 11.30 ble Anna kvalt med en klut dynket i rødsprit i et skjul ved Grønskjær skisenter. Svantesson og Annas ett år gamle sønn ble ikke funnet før klokka tre på natta i Sverige. Anna ble ikke funnet før 15. oktober, etter at Svantesson forklarte hvor han hadde drept henne.

Etter massiv kritikk dagene etter drapet publiserte politiet en logg som viste hva politiet gjorde i forkant at hun ble drept. Men politiet visste ikke at hun var drept før 03.10 natt til 15. oktober.

Allerede i slutten av mars ba Dagbladet politiet om å gi en detaljert logg for hva de gjorde de 18 timene fra Anna ringte politiet til Svantesson ble pågrepet i Sverige. Dette har politiet i lengre tid nektet å gi.

Hadde en logg likevel «Det er rett og slett for tidkrevende å gå gjennom loggen og lage en slik sammenstilling», sa politimester i Telemark politidistrikt, Rita Kilvær, til Dagbladet i mars. Politiet forklarte at det ikke fantes noen samlet framstilling av politiets ulike gjøremål. Dagbladet har klaget inn politiet hemmelighold til statsadvokaten i Telemark og Vestfold.

HER BLE ANNA DREPT: I dette skjulet ved Grønskjær skisenter i Telemark ble den 26 år gamle russiske kvinnen funnet drept. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET
HER BLE ANNA DREPT: I dette skjulet ved Grønskjær skisenter i Telemark ble den 26 år gamle russiske kvinnen funnet drept. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN/DAGBLADET Vis mer

Men da politiet møtte de pårørende i slutten av mai la de fram nettopp en slik logg som Dagbladet etterlyste. Da Dagbladet konfronterte politiet med dette, gjorde politiet en helomvending.

Nå innrømmer de at de hele tiden har hatt en logg som er basert på operativ logg og lydlogger. Onsdag sendte de en sladdet versjon til Dagbladet.

«Det er i etterkant brakt på det rene at det finnes et dokument som er relevant for innsynsbegjæringen», skriver visepolitimester Odd Skei Kostveit til Dagbladet.

- Menneskelig svikt - Det er ikke mulig å kommentere hva som er faktiske forhold og ikke. Det er svært mye av politiets arbeid som ikke fremgår av tidslinja, herunder en omfattende leteaksjon, sier politimester Rita Kilvær, som peker på at tidslinja er en kladd som ikke er kontrollert og kvalitetsikret.

- Denne tidslinja kan ikke brukes til å gi et korrekt bilde av politiets innsats, sier politimesteren. Hun understreker at politiet på ingen måte har forsøkt å holde loggen hemmelig for Dagbladet.

- UFULLSTENDIG: - Denne tidslinja kan ikke brukes til å gi et korrekt bilde av politiets innsats, sier politimester Rita Kilvær. 
FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
- UFULLSTENDIG: - Denne tidslinja kan ikke brukes til å gi et korrekt bilde av politiets innsats, sier politimester Rita Kilvær. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

- Vi var ikke klar over dette dokumentet da vi ga Dagbladet avslag på innsynsbegjæringen. Dette er menneskelig svikt, og er på ingen måter et forsøk på å holde ting skjult, sier Kilvær.

STOR LETEAKSJON: Det tok mer enn et døgn etter at Anna Medvedeva ringte til nødsentralen før politiet fant henne. Foto: PEDER GJERSØE/NTB SCANPIX
STOR LETEAKSJON: Det tok mer enn et døgn etter at Anna Medvedeva ringte til nødsentralen før politiet fant henne. Foto: PEDER GJERSØE/NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer