Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er lokkematen

Carl I. Hagen vil styre Norge, og lokker velgerne med strakstiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets frie fall på gårsdagens meningsmåling i avisen Nationen, utført av Din Mening/Norsk Statistikk, gjør Fremskrittspartiet til landets største parti. Etter neste valg kan Carl I. Hagen få realisert drømmen om å kjøre svart regjeringslimousin og styre Norge. Selv tar Carl I. Hagen alle mulig forbehold, og understreker at han ikke tar av med denne ene målingen. Likevel sier han at Frp går for regjeringsmakt dersom Stortinget får et borgerlig flertall etter valget. Målingen i Nationen ga Arbeiderpartiet 22,1 prosent og Frp 24,8 prosents oppslutning.

Har en plan

- Etter valget neste høst må Fremskrittspartiet, Høyre, KrF og eventuelt Venstre starte forhandlinger om felles regjering, dersom disse partiene har flertall, fastslår Carl I. Hagen.

Flere meningsmålinger den siste tida har vist at det ligger an til et slikt flertall. Gårsdagens målings-bombe viste at Frp, Høyre og KrF til sammen ville hatt et knusende flertall, 98 av 165 stortingsrepresentanter. Vipper flertallet i denne retningen, kan Bondevik bli lokket til Frp-samarbeid. Carl I. Hagen har tidligere gjort det klart at Frp, i regjeringsposisjon, ikke nødvendigvis vil kreve statsministerplassen. Her ligger muligheten for the comeback-kid, Kjell Magne Bondevik. Høyre vil trolig godta det meste i bytte mot regjeringsplass. Partiet har lenge nok vandret i skyggenes dal.

Vil ha Frp

Carl I. Hagen mener folk nå ønsker seg Frp-politikk og er møkk lei av de andre partienes entydige budskap om å ikke bruke penger.

- På den ene siden har vi enormt med inntekter fra oljen. Samtidig er meldingen fra regjeringen og de andre partiene at vi må øke skatter og avgifter, og til overmål spare inn på velferdstilbudet. Det er helt høl i hodet og bare dumt, fastslår Hagen.

- Hva er Frps alternativ?

- Vi har en rekke forslag som kan realiseres uten at norsk økonomi blir skadelidende. Alle sykehus skal utstyres med topp moderne utstyr. Alle skoleelever skal få gratis pc. Vi vil sørge for flere og bedre politibiler og egne politihelikoptre. Samtidig kan vi sørge for at det investeres skikkelig i sykehjem og omsorgsboliger i land rundt Middelhavet. Da ungår vi også å importere arbeidskraft, hvilket er helt meningsløst. I Norge kan vi godt greie oss med noe færre arbeidsplasser i konkurranseutsatt industriseketor fastslår Hagen og legger ut en godtbit til hele det norske folk.

- Skatter og avgifter skal kuttes så folk flest får bedre råd, sier Hagen.

- Det betyr sterk økning av personlig forbruk?

- Ja, men så fint!

- Fare for oppheting, rente og prisvekst, vil vel ekspertene svare?

- Nei, nei og atter nei. Ikke i virkelighetens verden, sier en opphisset Carl I. Hagen til Dagbladet.

Ekspertslakt

Carl I. Hagen oppfordrer nærmest til et opprør mot sosialøkonomer som hever pekefingeren mot bruk av oljepenger og skattelette.

- Det er lenge siden økonomene har imponert meg. Hadde de hatt rett, skulle renta gått ned for lenge siden. Et stramt statsbudsjett skulle få renta ned, men så gikk den opp. Så lagde man et stramt revidert budsjett, men så gikk renta opp da også, sier Frp-formannen.

- Du lar deg heller ikke imponere av sosialøkonomen Jens Stoltenberg og hans meget gode embetseksamen?

- Det hjelper ikke å ha god eksamen, så lenge selve innholdet i de sosialøkonomiske teoriene er feil, sier en usedvanlig selvsikker Carl I. Hagen.

<B>VELGERMAGNETEN:</B> Carl I. Hagen sier at en av grunnene til Frp's suksess, er at alle andre partier er helt like.