Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Her er Lommemannens våpen

Politiet beslagla flere håndvåpen, patroner, politiradio og kriminalteknisk håndbok hos mannen de mener er Lommemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Politiet har gjort beslag i flere håndvåpen, esker med patroner, en politiradio og en bok som omhandlet politiets arbeidsmetoder i kriminalteknisk arbeid.

Politiførstebetjent Roger Finstad fra Oslo politidistrikt samlet beslagene i et eget rom hjemme hos den siktede 55-åringen i Åsane tildligere i dag. Han tilhører den spesialoppnevnte etterforskningsgruppen som har jobbet med «Lommemannen» i lengre tid. Han kom ut med korger fulle av beslag.

I en av korgene lå to håndvåpen, en revolver, en pistol og flere esker med patroner. I en annen lå en stor politiradio og en bok om politiets arbeidsmetoder i kriminalteknisk arbeid.

Roger Finstad ville ikke overfor Dagbladet.no si noe om hvor mange våpen som ble beslaglagt i eneboligen på Hylkje i Åsane.
- Vi kan ikke gi kommentarer til konkrete spørsmål nå, sa han.

Hadde krimhåndbok i hjemmet

55-åringen kan tilsynelatende ha gjort grundige undesøkelser få å lære seg politiets rutiner. Med boka som omhandler politiets arbeidsmetoder har han kunnet sette seg inn i hvordan de arbeider med slike saker, og dermed minske sjansene for å legge igjen spor som politiet kunne finne og følge.

Politiet kom til den siktedes enebolig allerede klokka 06.00 i morges. I tillegg til etterforskere fra den spesialoppnevnte etterforskningsgruppen, kom det kriminalteknikere fra Hordaland politidistrikt.
- Vi samler foreløpig beslag av interesse i et eget rom inne i huset, sier Roger Finstad.

Det var i dag tidlig at politiet slo til mot mannen politiet mistenker har forgrepet seg på 350 barn over hele Sør-Norge over en årrekke. Politiet har siktet ham for 11 forhold, blant annet henholdvis i Oslo (1995), Trondheim (2003) og i Odda, Jevnaker og Førde i 2006 der de mener å ha DNA-bevis mot ham.

POLITIBESLAG: Her samler politiførstebetjent Roger Finstad fra Oslo politidistrikt inn beslagene de gjorde i hjemmet hos 55-åringen politiet mener er Lommemannen. FOTO: Leif Stang/DAGBLADET
POLITIBESLAG: Her samler politiførstebetjent Roger Finstad fra Oslo politidistrikt inn beslagene de gjorde i hjemmet hos 55-åringen politiet mener er Lommemannen. FOTO: Leif Stang/DAGBLADET Vis mer

Han ble pågrepet uten dramatikk.

Kommenterer ikke siktelsen

Akkurat nå sitter han hos Kripos på Helsfyr i Oslo. Stjerneadvokat Tor Erling Staff har blitt oppnevnt som mannens advokat.

- Jeg har møtt ham og diskutert saken med han, men jeg vil ikke kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Tor Erling Staff til Dagbladet.no.

Etterforskningsleder Håvard Aksnes i Kripos sier til Dagbladet.no at samtalen mellom siktede og forsvarer er avgjørende for hva som vil skje videre i kveld.

image: - Her er Lommemannens våpen
HÅNDVÅPEN: Politiet har tatt beslag i flere håndvåpen hjemme hos 55-åringen. De ønsker ikke å oppgi antallet våpen.
HÅNDBOK: Med denne boka kan mannen ha satt seg inn i hvordan politiet jobber - for å unngå å legge igjen spor etter seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media