Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er løslatt mor på vei hjem til foreldrene

Med lua hun fikk i julegave fra datteren (13).

 IKKE FENGSLET:  Kvinnen i 40-årene og forsvareren, advokat Aasmund Sandland på vei inn i bilen etter at Gjøviktingrett har avvist politiets krav om varetektsfengsling. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET.
IKKE FENGSLET: Kvinnen i 40-årene og forsvareren, advokat Aasmund Sandland på vei inn i bilen etter at Gjøviktingrett har avvist politiets krav om varetektsfengsling. FOTO: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GJØVIK (Dagbladet): Her setter mor til den 13 år gamle døde jenta seg i bilen i forsvareren etter at kjennelsen har falt i Gjøvik tingrett.

Kvinnen, som fortsatt er siktet for omsorgssvikt, blir ikke varetektsfengslet slik politiet hadde bedt om.

- Dette er fortsatt tragisk, men nå skal hun hjem. Det er et mye bedre sted å bearbeide sorgen, sier forsvareren, advokat Aasmund Olav Sandland, før han kjører med kvinnen i 40-årene som passasjer.

Og «hjem» er til foreldrene i Lommedalen i Bærum.

Hun har på seg en rød og grå håndstrikket lue.

Forsvareren opplyser at lua er en julegave fra den 13 år gamle avdøde dattera, som jenta hadde strikket selv.

Når mor er klar for det, skal hun formelt avhøres av politiet.

Hun ble utskrevet mandag før rettsmøtet fra Sykehuset Innlandet Reinsvoll etter å ha fått medisinsk hjelp der. Under rettsmøtet var hun veldig preget og gråt under forklaringen.

- Hun hadde forventet at det skulle bli løslatelse. Nå skal hun kjøres hjem til sine foreldre, der hun får bearbeidet sorgen med sine nærmeste.

- Mye kunne vært gjort annerledes
- Hun skal i et formelt avhør så snart hun er frisk nok til det. Jeg regner med at siktelsen frafalles, sa forsvareren før avreise fra Gjøvik.

- Burde hun ikke tilkalt legehjelp i de månedene hun var aleine med datteren og datteren var syk?, spør en journalist.

- Det vil ikke jeg kommentere nå. Jeg forholder meg til det hun har forklart i retten, og i ettertid kan man sikkert si at masse annet kunne vært gjort annerledes, ikke minst av hjelpeapparatet, svarer advokat Aasmund Sandland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media