Her er luksusen

Dette er noen eksempler på mangemillionærenes ekstravagante luksusforbruk de siste åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arne Fredly (39), tidligere aksjemekler og investor kjøpte i fjor Norges dyreste bolig, den spektakulære Munkebakken i Bærum. Mellom 90 og 100 millioner betalte han til Einar Nagell-Erichsen for den 70 mål store eiendommen. Fredly skal også kjøpe monsterbilen Bugatti Veyron for 16 millioner kroner. Den skal det bare lages 100 stykker av.
  • Kjell Inge Røkke har brukt mye penger på luksus. Han bygde Stølslia familietun, et hyttekompleks på Oppdal som kom på om lag 200 millioner kroner. Superyachten «Reverie» betalte han rundt en halv milliard kroner for, og han leide en Boeing Busines Jet for om lag en million kroner i uka. Både yachten og flyet skal Røkke ha kvittet seg med.
  • Petter Stordalen kjøpte eiendommen som Josef Terboven brukte som sommerbolig på Bygdøy, og pusset den opp for 88 millioner kroner. Eiendommen skal nå være verdt rundt 100 millioner.
  • Stein Erik Hagen kjøpte i 1999 gården Trolltun i Vågå for 18 millioner kroner. I fjor betalte han rundt 15 millioner for en hytte med strandlinje på Røssholmen i Kragerø-skjærgården.
  • Kjell Magnus Reitan (28) kjøpte i fjor en praktvilla med strandlinje for 28 millioner på Nesøya i Oslo. Litt lenger ned i gata bor broren Ole Robert
  • Bjørn Rune Gjelsten kjøpte i 2001 en strandeiendom på Bygdøy for 62 millioner kroner, det til da dyreste eiendomskjøpet i landet.