Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er makrellhaien som angrep fire turister

- Faren er over, ifølge egyptiske miljøvernmyndigheter.

FANGET: Her er makrellhaien som skal ha angrepet og skadet fire turister i den egyptiske feriebyen Sharm el Sheikh. Foto: Scanpix
FANGET: Her er makrellhaien som skal ha angrepet og skadet fire turister i den egyptiske feriebyen Sharm el Sheikh. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En makrellhai, også kalt makohai, som skal ha angrepet og skadet tre russiske og en ukrainsk statsborger i den egyptiske feriebyen Sharm el Sheikh de siste dagene, skal nå være fanget, opplyser egyptiske miljøvernmyndigheter på sin hjemmeside.

Fortsatt badeforbud Haien skal ha blitt fanget tidligere i dag, men til tross for fangsten, har myndighetene ennå ikke opphevet badeforbudet i byen der også mange nordmenn ferierer.

Egypts miljøverniminister, Said Maged George, sier via departementets hjemmeside at myndighetene vil fortsette å undersøke kystområdene rundt Sharm el Sheikh for å være helt sikre på at det er rett fisk som er fanget.

Dette betyr trolig at strendene vil holdes stengt for turister i ytterligere to dager.

Fanget levende Ifølge miljøvernministeren, deltok 12 havforskere i forsøket på å fange haien, og ved hjelp av båter, agn og fiskeredskap, skal den ha blitt fanget levende.

Planen er nå å overføre haien til naturreservatet Ras Mohammed i Sinai, der besøkende og turister får mulighet til å se på haien på sikker avstand bak et akvarium.

2,25 meter lang Haien som ble fanget, skal - ifølge miljøvernministeren - være 2,25 meter lang, grå og med hvit buk. Den har dessuten skader på ryggfinnen, noe som passer med opplysninger dykkere og ofre har kommet med om den angripende haien.

FORTSATT BADEFORBUD Strendene i Sharm el Sheikh er praktisk talt tomme på grunn av haiangepene de siste dagene. Foto: Scanpix
FORTSATT BADEFORBUD Strendene i Sharm el Sheikh er praktisk talt tomme på grunn av haiangepene de siste dagene. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!