Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er målingen SV kan juble for

Sterkt for ytre venstre i Oslo.

FRAM I OSLO: Selv om SV sliter på meningsmålingene, viser partiet framgang på en ny måling for Oslo. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FRAM I OSLO: Selv om SV sliter på meningsmålingene, viser partiet framgang på en ny måling for Oslo. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV får nok en plass på Oslo-benken på Stortinget slik stemmene fordeler seg i hovedstaden nå, ifølge en ny meningsmåling. SV-erne får selskap av Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

SV får tre mandater og en oppslutning på 9,5 prosent i Oslo, mens Rødt får 3,7 prosent og er inne med ett mandat på meningsmålingen i Klassekampen tirsdag.

I tillegg kommer blokkuavhengige Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson, inn på Stortinget i og med at partiet tar 7,6 prosent av stemmene i hovedstaden.

Venstresiden i Oslo kaprer plasser på bekostning av blant annet Kristelig Folkeparti. Nestleder Hans Olav Syversen hadde røket ut hvis målingen var valgresultat.

 

Høyre går imidlertid mest fram på målingen - som sammenligner oppslutning nå med valgresultatet for fire år siden - og får 31,7 prosent (pluss 10,1 prosentpoeng).
Ap går mest tilbake, med 9,5 prosentpoeng, og får 25,5 prosents oppslutning, tett etterfulgt av Frp, som får 10,4 prosents oppslutning etter en tilbakegang på 7,2 prosentpoeng.

Heller ikke denne gangen klarer Senterpartiet å samle nok oppslutning til å få en plass på Oslo-benken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling