Her er mannen som sendte Maria ut av Russland

En av Russlands mektigste menn ba Maria Amelies familie om å rømme landet, så fort de kunne.

PAKKET KOFFERTEN: Maria Amelie meldte seg også i dag tidlig for politiet, med kofferten ferdig pakket. På kort varsel kan hun bli satt på flyet tilbake til Russland. Innfelt, hennes mektige onkel Jevgenij Shapashnikov. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PAKKET KOFFERTEN: Maria Amelie meldte seg også i dag tidlig for politiet, med kofferten ferdig pakket. På kort varsel kan hun bli satt på flyet tilbake til Russland. Innfelt, hennes mektige onkel Jevgenij Shapashnikov. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA / OSLO (Dagbladet): På flukt fra fiender i Nord-Ossetia reiste familien til Odessa i Ukraina, deretter Sotsij. Intet sted fant de fred. Da familien returnert til Moskva, ble de møtt av familiemedlemmer på flyplassen:

- Dere er ikke trygge her. Kom dere vekk om dere har livet kjært, lød beskjeden.

- Det var min onkel, Jevgenij Shapashnikov, som ba pappa om å dra fra Russland. Pappas fiender var blitt for sterke, og familien hadde ikke noe valg. Det var Shapashnikov som kastet oss ut, sier Maria Amelie til Dagbladet.

Som en kriminalroman Onkelen er ingen hvem som helst. Han var en av landets mektige menn - og klarte kunststykket å forbli i den innerste krets hos presidetene Gorbatsjov, Jeltsin og Putin.

Dagbladet har via bekjente av familien kartlagt deres historie. Maria og hennes advokat Brynjulf Risnes bekrefter store deler av denne historien.

Slik den framstår, viser Maria Amelies historie seg å være som tatt ut av en kriminalroman. Den handler om penger, politikk på aller øverste nivå, et familiedrama de færreste opplever. Og om overlevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer