Her er Maria Amelies desperate bønn

Les brevet hun skrev mens hun venter på å bli hentet ut til Moskva-flyet.

UTREISE GJELDER FORTSATT:  Maria Amelie inne på Trandum ventemottak i ettermiddag sammen med en betjent, bildet er tatt like før hun får vite at Lagmannsretten har opphevet fengslingen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
UTREISE GJELDER FORTSATT: Maria Amelie inne på Trandum ventemottak i ettermiddag sammen med en betjent, bildet er tatt like før hun får vite at Lagmannsretten har opphevet fengslingen. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens Maria Amelie satt på Trandum ventemottak i ettermiddag og fryktet at hun ville bli ført ut til flyplassen og dagens første direktefly til Moskva med Aeroflot klokka 14.55, formidlet hun et personlig, håndskrevet brev som hun vil at Dagbladets lesere og alle støttespillerne skal få tilgang.

Det var en halvtime før nyheten ble kjent om at lagmannsretten har opphevet fengslingen mens hun fortsatt venter på å bli sendt ut av Norge.

- Jeg aldri reise tilbake til Nord-Ossetia. Alle vil kjenne meg igjen og det kan bli en alvorlig situasjon.

Det forklarer hun slik:

- Folk kan hevne seg på meg. Alle visste hvem faren min er, og folk glemmer ikke. I Nord-Ossetia er det en reell fare for livet mitt. Jeg har fått en annen tankegang av å sitte i varetekt. Jeg begynner å bli sliten, men små ting som at det var sol i dag eller at var klementiner i fruktkurven, gjør meg glad, sa en tårevåt Maria Amelie da hun ba Dagbladet ta med de ni håndskrevne A4-sidene.

- Hva er det verste du har opplevd med å være her?

- Det verste med å sitte på Trandum er å være isolert, sier Maria Amelie og legger hodet mellom hendene og gråter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer