VARSLET POLITIET: Disse to mennene selger vann og kaker i Marrakech, og varslet politiet da de så tre bevæpnede menn bakerst i bussen. Foto: Kech24
VARSLET POLITIET: Disse to mennene selger vann og kaker i Marrakech, og varslet politiet da de så tre bevæpnede menn bakerst i bussen. Foto: Kech24Vis mer

Dobbeltdrapene i Marokko

Her er mennene som stoppet de tre mistenkte drapsmennene

Vann- og kakeselgere oppdaget tre bevæpnede menn på bakerste rad i buss.

Torsdag formiddag ble tre menn som er siktet for å ha drept norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24), arrestert på en buss på vei ut fra busstasjonen i Marrakech. Bussen skulle til Agadir, sør i landet.

Det er de to handlekraftige selgerne på bildet over som er årsaken til nettopp det.

- Jeg så at en av mennene hadde gjemt et våpen i klærne sine, sier mannen som solgte kakaokaker på bussen, til avisa Kech24.

Varslet politi

Kameraten, som solgte vannflasker, så også det samme da han skulle levere flasker til de tre mennene på bakerste rad i bussen.

- Vi gikk ut av bussen og fikk varslet en politimann på busstasjonen om at vi så tre bevæpende menn på bakerste rad, forteller de to, som ikke ønsker å oppgi navnene sine, til Kech24s utsendte.

En politimann kom seg raskt på bussen og varslet diskré bussjåføren om at han skulle stoppe bussen kort etter, ikke langt fra busstasjonen.

Visste ikke hvem

Minutter etter tok et stort antall politifolk seg inn i bussen. Det oppdaget raskt at de tre bevæpnede mennene var de som var ettersøkt etter dobbeltdrapet i Imlil.

De to selgerne ante ikke at det var to drapsmenn de akkurat hadde solgt sine varer til

- Vi visste ikke det, men vi skjønte jo raskt at de var ettersøkt, siden det etter få minutter kom flere titalls politifolk til stedet, inkludert det marokkanske spesialpolitiet.

- Bør få belønning

De to mennene er gift og har barn. De er stolte over at de fikk varslet politiet - og at de antatte drapsmennene nå er bak lås og slå.

- Vi er stolte. Samtidig vil vi gi våre kondolanser til familiene til ofrene og det norske og danske folk, sier de to.

Kech24, er den største avisa i Marrakech. Under saken om dem på nettstedet deres har en rekke marokkanere skrevet kommentarer.

- Mange mener at de to mennene bør få belønning fra kongen eller myndighetene. Særlig siden de to er fattige. På en dag tjener de ikke mye mer enn fem euro, sier en journalist i Kech24 til Dagbladet.