NÅDD MÅLET: Det spanske redningsskipet Guardamar Caliope er lastet med 89 mennesker som har brukt måneder og år på å komme seg til det forgjettede land, Europa. Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NÅDD MÅLET: Det spanske redningsskipet Guardamar Caliope er lastet med 89 mennesker som har brukt måneder og år på å komme seg til det forgjettede land, Europa. Alle foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Her er menneskene som skaper hodebry for Europa

EUs politikere jobber som besatt for å unngå flere flyktninger til landene sine. Likevel gjør fattigdom, frykt og fortvilelse at rekordmange risikerer livet over Middelhavet til Spania.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TANGER, MARTIL og CEUTA-grensa i Marokko og JEREZ, MALAGA og ALGECIRAS i Spania (Dagbladet): Klokka nærmer seg ni om kvelden på Spanias solkyst, Malaga. Turister og lokale spanjoler tar byens lysende Paris-hjul, spaserer og spiser på byens restauranter, intetanende om dramaet som utspiller seg ved byens havn.

Her står 89 mennesker, tre mindreårige, 17 kvinner og menn fra vest-afrikanske land, i redningsbåten og skuer inn mot land, det forgjettede Europa. Blir alt bra nå?

Vil ha rettigheter

Spania er siden i sommer blitt hovedinngangen fra det afrikanske kontinentet til Europa, foran Italia og Hellas. Nær 45 000 mennesker har illegalt dratt sjøveien fra Marokko til Spania hittil i år. Økningen skaper uro.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn