Her er menyen fra mottaket

Brannstiftere var forbannet fordi de ikke fikk halalkjøtt. Se hele mottaksmenyen her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Flere beboere på Lier ventemottak forklarte Dagbladet tidligere i dag at en av hovedårsakene bak opprøret på Lier ventemottak var det beboerne omfattet som dårlig mat.

Afrikanere og folk fra Midtøsten fikk ikke tilbud om halalmat, sa beboerne. De mente de var blitt servert eksempelvis pizza med kjøttbiter uten å få vite hva slags kjøtt dette var.

Dagbladet har nå fått tilgang til en typisk meny fra Lier ventemottak. Menyen viser lunsj og middag - til frokost serveres det brød med pålegg.

Kunne ikke spise UDI ønsker ikke å kommentere mattilbudet direkte, og vil kun uttale seg på generelt grunnlag.

- Vi mener at både Lier og Fagerli mottak er drevet forsvarlig, sier kommunikasjons- rådgiver Sigurd T. Skjefstad i UDI til Dagbladet.

Han utdyper i en e-post:

- Selv var jeg på Fagerli i hele går og snakket med mange av beboerne. Enkelte klaget på maten, andre sa den var helt ok, skriver Skjefstad.

Plikt - Felles for alle var frustrasjon over å være i en situasjon som er monoton og uten utsikter til forandring, og der det ikke «skjer noe». Det er ikke vanskelig å forstå. Samtidig er det politisk bestemt at det er dette som er tilbudet til personer som har fått endelig avslag på asylsøknaden etter vurdering både hos UDI og andreinstansen Utlendingsnemnda (UNE), som har plikt til å forlate Norge og oppholder seg her ulovlig, skriver han.

- Det er et frivillig botilbud, og ikke et sted noen må være.

Beboerne har grunnet mattilbudet og av religiøse årsaker knapt nok har kunnet spise.

- Situasjonen har vært veldig dårlig. De har lovet oss bedre mat og mer penger, men det er bare tull. Vi har ikke fått noe av dette, sier en asylsøker til Dagbladet.

Skjefstad i UDI ønsker ikke å kommentere halalspørsmålet direkte.