Her er menyen fra mottaket

Brannstiftere var forbannet fordi de ikke fikk halalkjøtt. Se hele mottaksmenyen her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Flere beboere på Lier ventemottak forklarte Dagbladet tidligere i dag at en av hovedårsakene bak opprøret på Lier ventemottak var det beboerne omfattet som dårlig mat.

Afrikanere og folk fra Midtøsten fikk ikke tilbud om halalmat, sa beboerne. De mente de var blitt servert eksempelvis pizza med kjøttbiter uten å få vite hva slags kjøtt dette var.

Dagbladet har nå fått tilgang til en typisk meny fra Lier ventemottak. Menyen viser lunsj og middag - til frokost serveres det brød med pålegg.

Kunne ikke spise UDI ønsker ikke å kommentere mattilbudet direkte, og vil kun uttale seg på generelt grunnlag.

- Vi mener at både Lier og Fagerli mottak er drevet forsvarlig, sier kommunikasjons- rådgiver Sigurd T. Skjefstad i UDI til Dagbladet.

Han utdyper i en e-post:

- Selv var jeg på Fagerli i hele går og snakket med mange av beboerne. Enkelte klaget på maten, andre sa den var helt ok, skriver Skjefstad.

Plikt - Felles for alle var frustrasjon over å være i en situasjon som er monoton og uten utsikter til forandring, og der det ikke «skjer noe». Det er ikke vanskelig å forstå. Samtidig er det politisk bestemt at det er dette som er tilbudet til personer som har fått endelig avslag på asylsøknaden etter vurdering både hos UDI og andreinstansen Utlendingsnemnda (UNE), som har plikt til å forlate Norge og oppholder seg her ulovlig, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer