Her er millionene TV-Flatland glemte

Økokrim fant Hallvard Flatlands hemmelige konto i Monaco - og fortsetter jakten på penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han er ikke siktet i saken, men vi driver etterforskning for om mulig å inndra penger i Hamre-saken, sier politiinspektør Anne Mette Dyrnes til Dagbladet.

- Vi vet ikke noe sikkert, sier Dyrnes om hvorvidt utenlandskontiene til Flatland kan ha noe med Hamre-saken å gjøre.

Da Flatland var i politiavhør i Hamre-saken, nektet han kjennskap til kontoen i Monaco. I «Redaksjon 21» i går erkjente han at han disponerer kontoen, men husket ikke detaljer om millionene som føyk ut og inn.

Dagbladet kan avsløre at Flatland i desember 1996 fikk inn 260000 dollar på sin hittil ukjente konto i Monaco - det samme store beløpet ble satt inn måneden etter. Til sammen omkring fire millioner. Det er de millionene han ikke husket på NRK TV i går kveld.

Dagbladet vet at ifølge Økokrims undersøkelser i Monaco kom pengene fra en bank i Sveits, men avsenderen er ukjent. Etter alt å dømme kommer de fra den samme - for å bruke bankspråket - klienten.

Men Flatland husker ikke.

Hallvard ble Benjamin

Det er nå slått fast at Hallvard Flatland har disponert en skjult konto i Monaco, i Banque de Gothard. Millioner har gått ut og inn på kontoen siden den ble opprettet den 25.11.96 - under navnet Benjamin Overseas.

Kontoen ble avsluttet i august 1999 - to måneder etter at Hamre ble arrestert.

I den gigantiske straffesaken mot Atle Hamre har politiet lett etter en skjult formue i utlandet. En kontantinnbetaling på 350000 danske kroner i Banque de Gothard fikk etterforskerne til å sperre øynene opp. Hamre fortalte selv om dette, og sa at han hadde tatt pengene med på en ferietur og satt dem inn for Hallvard Flatland.

Bomben

Etter ett års forgjeves forsøk fikk Økokrim endelig tilgang til å undersøke i banken. I går kom bomben: Kontoen disponeres av Hallvard Flatland.

Aktor i straffesaken mot Atle Hamre og forsvarer Morten Kjensli kunne konstatere at ingen hemmelig Hamre-formue var funnet. Nå var tv-kjendisen i søkelyset.

Økokrim gransker saken videre og må søke om nye tillatelser til å undersøke i banker hvor pengene er blitt av.

Mistenkt

Etter det Dagbladet forstår hadde politiet mistanke om at kontoen til «Benjamin Overseas» tilhørte Hallvard Flatland. Men siden utpressingstiltalte Atle Hamre hadde satt inn penger på kontoen, var det enklere å få tilgang til banken av myndighetene i Monaco uten å nevne Flatlands navn.

I en foreløpig rapport fra Økokrim heter det at det i en periode på halvannet år er kommet inn fem millioner kroner fra en ukjent avsender. Politiinspektør i Økokrim, Dag Styrvold, skriver: «Det mest interessante ved transaksjonene er at det i tiden 10.12.96 til 4.4.97 kommer inn USD 609.956 - på kontoen fra en ukjent avsender. To av beløpene kommer fra en bank i Sveits og en fra bank i USA.»

Hestekjøp

Av dokumentasjoner går det fram at Flatland har brukt banken i Monaco til å kjøpe hester. Supertraverne Castleton Bass og American Park betalte han omkring 1,6 millioner kroner for. Atle Hamre sto som mekler for salgene, og uttakene fra banken i Monaco ble bekreftet pr. faks.

- Jeg vet ikke noe om Flatlands konti der. At han skal ha nektet for å ha konti i Monaco, må skyldes at han var sjokkert over at jeg var tiltalt for utpressing, sier Hamre.

<B>PRESSET :</B> -Skulle jeg ikke tåle mediepresset, får jeg ringe Thor Christensen og be om å få låne usynlighetsdrakta hans, sa Flatland til NRK i går.