Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er Milo (4) ute etter ett døgn fastklemt i steinrøys

- Gjensynsgleden var stor.

GJENFORENT: - Gjensynsgleden var stor, forteller utrykningsleder Arvid Nilsen etter at fire år gamle Milo kom seg ut av steinrøysen. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
GJENFORENT: - Gjensynsgleden var stor, forteller utrykningsleder Arvid Nilsen etter at fire år gamle Milo kom seg ut av steinrøysen. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: - Ja, Milo er ute! kan en glad utrykningsleder, Arvid Nilsen, i brannvesenet fortelle Dagbladet i 14-tida. 

- En kollega med tauredningsutstyr fikk kommet seg ned til ham. Der lokket han hunden til seg, og så fikk vi ham ut. Han var godt fornøyd, gjensynsgleden var stor, sier Nilsen.

- Det er en god følelse når oppdraget ender godt.

(Dagbladet): Brannvesenet i Kragerø jobbet - med unntak av da sola var nede - i over et døgn for å redde ut dachsen Milo (4) fra en steinrøys der han satt seg fast i går formiddag.

- Vi kom hit klokka 15 i går, men etter å ha forsøkt å få ham løs helt fram til det ble mørkt, måtte vi gi opp for dagen. Vi var redd han skulle forsvinne lenger inn i muren, sier vakthavende brannsjef, Morten Dale. 

- Sliten og lei Han er på stedet sammen med seks andre brannmenn fra Kragerø i Telemark. Da Dagbladet snakker med ham i 13.15-tida bjeffes det voldsomt i bakgrunnen. 

- Han er sliten og lei, sier Dalen. 

Klokka 08 i dag tidlig var brannvesenet tilbake på stedet. I den trange steinrøysen satt Milo fortsatt bom fast. 

- Vi har flyttet på steiner, forsøkt å lokke ham og forsøkt å fange ham. Nå sender vi inn en person med redningsutstyr og tau, sier brannsjefen. 

- Eierne har ikke sovet Den lille hunden var på luftetur da han satt seg fast i steinhullet i en skråning på Kaldstad i Kragerø. Akkurat nå jobber et titalls folk for å få løs den fire år gamle hunden. 

- Eierne er her og hjelper til også, de har ikke sovet i natt. Hunden deres smatt inn her i forbindelse med en luftetur i går. Oslo brann og redningsetat (OBRE) er også på vei, forteller brannsjefen. 

Gjennom hele natta satt Milo fastklemt. 

- Eierne var hos ham langt over midnatt, og fikk sendt et teppe og litt mat inn i hullet, sier han. 

- Har holdt på lenge
- Er hunden skadd? 

- Ikke som vi vet. Det er vanskelig å si, men det høres ikke slik ut. Det ser ut som det går bra med den, men den er sliten. Den har holdt på lenge. Nå gjør vi et nytt forsøk med en klatrer, vi håper det kan hjelpe. 

Brannvesenet tør ikke anslå hvor lang tid det kan gå før Milo er ute av hullet. 

- Det er vanskelig å anslå.

Nå jobber brannvesenet med sikring og klargjøring, før en brannmann skal fires ned. 

- Vi jobber med det fram til spesialgruppa kommer fra Oslo, sier Dalen. 

FASTKLEMT: - Han er sliten og lei, sier brannsjefen om dachsen Milo (4). Foto: Privat
FASTKLEMT: - Han er sliten og lei, sier brannsjefen om dachsen Milo (4). Foto: Privat Vis mer