Her er monsterfisken som sluker aper, hunder og katter

En fisker skal også ha blitt slukt hel. Se hvordan du kan fange den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fiskeguru Jeremy Wade oppsummerer i kveld de mest bisarre ferskvannsfiskene han har fanget i løpet av to sesonger med «Elvemonstre». Programmet kan du se på Discovery Channel klokka 21.00, men allerede nå kan du se kjempemallen Wade fikk på kroken i Amazonas.

Piraibaen, som er Amazonas' største malle, er et fryktinngytende syn. Munnen kan bli mer enn 40 cm bred og fiskere har funnet aper, store fugler, katter og hunder inne i den massive fisken. Det er også et tilfelle der en fisker ble slukt hel og bare beina stakk ut av kjeften til piraibaen.

Fisken kan også være farlig for fiskere, som kan bli dratt under vann og druknet.

I kveldens «Elvemonstre» ser vi Jeremey Wade dra inn et kraftig eksemplar av piraiba-arten etter å ha kjempet med den gjenstridige fisken i flere minutter.

- Fisken bøyet fiskestanga på karakteristisk vis og gikk mot midten av elva. Den la seg dypt i vannet og nektet å komme opp. Jeg liker å tro at dette vitner om fiskens ekstreme og arrogante tiltro til egen styrke, men det er sikkert bare sånn den er programmert fra naturens side, sier Jeremy Wade.