Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er «Moren»-endringene

Marit Christensen gjør rede for kildene sine etter krav fra Kagge.

ENDRINGER: Forfatter Marit Christensen har gjort flere endringer i «Moren». Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
ENDRINGER: Forfatter Marit Christensen har gjort flere endringer i «Moren». Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I boka «Moren» av Marit Christensen beskyldes Åsne Seierstad, som 11. november kommer med bok om 22. juli, for å ha vært uønsket da hun møtte 22. juli-terroristens mor Wenche Behring Breivik på sykehuset.

Det fikk Seierstads forelegger, Erling Kagge, til å reagere.

I andreopplaget, som kommer i til sammen 10 000 eksemplarer på onsdag og fredag, har Aschehoug og Marit Christensen gjort flere endringer i delen av boka som omhandler sekvensen da Åsne Seierstad besøkte Wenche Behring Breivik på Radiumhospitalen.

I originalutgaven skriver Christensen av Breiviks kvinnelige advokat uventet kom på besøk med en kjent norsk forfatter.

I andreopplaget har Christensen strøket uventet.

Hun skriver også i førsteopplager at «Wenche ble fullstendig overrumplet» av besøket.

PÅ RADIUMHOSPITALET: Åsne Seierstad besøkte Wenche Behring Breivik på Radiumhospitalet. Det er hennes besøk, som er omhandlet i «Moren», Marit Christensen har redigert. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
PÅ RADIUMHOSPITALET: Åsne Seierstad besøkte Wenche Behring Breivik på Radiumhospitalet. Det er hennes besøk, som er omhandlet i «Moren», Marit Christensen har redigert. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

I andreopplaget skriver hun: «Wenche ble fullstendig overrumplet, sa hun etterpå».

Christensen skrev også i boka: «Jeg har fått vite at Wenche ble svært opprørt da forfatteren hadde stilt spørsmål om sønnen hennes»

«Jeg har fått vite, gjennom en kilde, at Wenche neste dag ble svært opprørt da forfatteren hadde stilt spørsmål om sønnen hennes», lyder det i andreopplaget.

«Hun hadde mannet seg opp og klart å be henne og advokaten om å forsvinne fra dødsleiet hennes», skriver Christensen i førsteopplaget.

I den redigerte versjonen av boka står det: «Hun fortalte at hun hadde mannet seg opp og klart å be henne og advokaten om å forsvinne fra dødsleiet hennes».

REAGERTE: Forelegger for Åsne Seierstad, Erling Kagge, reagerte på innholdet i «Moren». Foto: Pål Nordseth / Dagbladet
REAGERTE: Forelegger for Åsne Seierstad, Erling Kagge, reagerte på innholdet i «Moren». Foto: Pål Nordseth / Dagbladet Vis mer