Her er næringsministerens fem favoritt-damer

Framsnakking av kvinner er den nye statsfeminismen. Her er næringsministerens fem norske favoritt-damer - i anledning kvinnedagen.

FRAMSNAKKING: Monica Mæland vil ha 50 prosent kvinnelige eiere, ledere og gründere, men vil ikke bruke tvang overfor næringslivet. Framsnakking er grepet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
FRAMSNAKKING: Monica Mæland vil ha 50 prosent kvinnelige eiere, ledere og gründere, men vil ikke bruke tvang overfor næringslivet. Framsnakking er grepet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Næringsminister Monica Mæland (H) benytter kvinnedagen til å trekke fram og skryte av sine fem favoritt-næringslivskvinner i Norge.

- Det er altfor få kvinner i lederposisjoner, som er eiere og gründere. Dette er bare fem, jeg kunne antakelig nevnt hundre, men det er viktig å fortelle at det er mange flinke kvinner som gjør en viktig jobb. Astrid Skreosen, Linn Cecilie Moholt og Silje Vallestad er dyktige gründere og forretningskvinner som har tatt risiko, Linda Bernander Silseth har gjort suksess med god rekruttering av kvinnelige ledere og Kjersti Kleven er en kvinne i en mannsdominert bransje med en rekke styreverv. De er gode forbilder. Om jeg som kvinne ikke trekker dem fram, er det ingen andre som gjør det. Vi må endre holdningen om at kvinner ikke vil, sier Monica Mæland.

Vil ha 50 prosent kvinner i styrene Loven sier at 40 prosent av medlemmene i et ASA-styre skal være kvinner. Mæland går lengre. Hennes mål er at 50 prosent av eiere, gründere og ledere skal være kvinner.

- Loven er et minstekrav. Vi er 50 prosent av befolkningen, og halvparten av de som tar høyere utdanning er kvinner. Det bør gjenspeiles. I dag er det 38 prosent kvinnelige styreledere, og det er ikke godt nok. Menn og kvinner skal ha like muligheter, og det jobber jeg for, sier Mæland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer