Her er nakenparadiset

I denne feriebyen kan du gå naken hele året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LANZAROTE (Dagbladet.no):

Naken ute. Klær på inne.

Det er reglene i naturistlandsbyen Charco del Palo  på Lanzarotes nordøstkyst. Den lille byen er naturistenes paradis på øya. Her kan du bade naken hele året. Dykke og snorkle i en badebukt eller kose seg i svømmebassenget uten en tråd på kroppen.

Naturistparadiset

Hagesjakk, minigolf, boccia og fellesgym er noen av  de andre aktivitetene i naturistparadiset som er bygget for dem som liker å feriere uten klær på.

Og de blir det stadig flere av. Da Dagbladet var innom for knapt ei uke siden uke var utleiekontoret fullt av turister fra mange land som vil leie i det store ferieanlegget.

Bikini ikke tillatt

Det er ikke nødvendig å være med i en naturistforening for å leie feriehus i landsbyen. Men det forventes at du er naturist.

ISOLER:Naturistlandsbyen Charco del Palo ligger avsides ute mot klippene på østkysten av Lanzarote. Øya regnes som et ferieparadis for naturister. John Terje Pedersen
ISOLER:Naturistlandsbyen Charco del Palo ligger avsides ute mot klippene på østkysten av Lanzarote. Øya regnes som et ferieparadis for naturister. John Terje Pedersen Vis mer

Du får ikke bruke bikinien eller badebuksa i svømmebassenget. Inne i restaurantene, kaffebaren og på supermarkedet i landsbyen forventes det derimot at folk beholder klærne på.

Leilighetsanlegget Castillo de Papagayo inneholder et 50-talls velholdte, hvitmalte leiligheter og villaer i forskjellig størrelse.

Nedenfor nakenferieanlegget er det bygget et naturlig svømmebasseng mellom klippene der nakenbaderne kan kose seg. Anlegget har også et stort svømmebasseng.

Sjenerer ingen

For dem som liker å gå tur naken, er det to mil med sanddyner til hvor man kan gå usjenert til nærmeste fiskerlandsby Arrieta. Men en viss diskresjon, som det blir understreket fra ferieanlegget side.

Det betyr at du tar på deg et håndkle dersom du går forbi turister som ikke er naturister.

Turistområde

Den lille landsbyen ligger helt ute ved kysten, utenfor landsbyen Mala, mellom turistbyen Costa Tequise og landsbyen Arrieta. Mange av Lanzarotes mest besøkte turistattraksjoner er like i nærheten. Nærmeste nabo til ferieanlegget er den store kaktusparken med over 10 000 kaktuser. Ikke langt unna ligger de grønne hulene (Cuevas de los Verdes) og Jameos del Agua, hulene ved havet.

John Terje Pedersen
John Terje Pedersen Vis mer

Kaktuser

Charco del Palo har vært et naturistparadis i snart 30 år. Starten var da en tysk turist fikk øye på det øde og isolerte klippeområdet mellom fikenkaktusåkrene utenfor Mala.

Området rundt Charco del Palo er kjent for mye solskinn, lite skyer og veldig lite regn. Selv om været i høst har vært noe mer ustabilt enn vanlig på hele Lanzarote.

Høysesong nå

Vinter er høysesong på Kanariøyene. På Lanzarote er det fra november til ut mars/april. Resten av året er det lavsesong.

Prisene starter på 375 euro for ei uke i nakenparadiset. I lavsesongen.

Både naboøya Fuerteventura og Lanzarote har flere steder for naturistturister. De finner du her: Naturistholidays

NATURISTPARADISET:I den lille ferielandsbyen Charco del Palo på Lanzarote kan du være naken hele året.
TIL FOTS: Naturistene dekker seg gjerne med et lite håndkle på vandreturen i sanddynene for ikke å provosere andre turister.
PÅ BAR: På terrassen utenfor Peter\'s Bar sitter man naken. Folk kler på seg når de går inn.