Her er NBA-stjernene på vei til Nord-Korea

Dennis Rodmans bursdagsgave til diktatorvennen.

PÅ VEI TIL NORD-KOREA: Den kjente basketballstjerna Dennis Rodman (t.h) venter i avganghallen på flyplassen i Beijing sammen med tidligere NBA-stjerner. Foto: AP Photo/Andy Wong/NTB Scanpix
PÅ VEI TIL NORD-KOREA: Den kjente basketballstjerna Dennis Rodman (t.h) venter i avganghallen på flyplassen i Beijing sammen med tidligere NBA-stjerner. Foto: AP Photo/Andy Wong/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere NBA-stjerna Dennis Rodman ble mottatt som en popstjerne da han viste seg på den internasjonale flyplassen i Bejing i Kina.

Møtt av kritiske spørsmål om hva han tenker om det brutale regimet sa Rodham at Kim Jong-un først og fremst var hans venn.

- Jeg kommer ikke til å sitte der og si «Hei, du gjør noe galt». Det blir feil. Han er først og fremst min venn og jeg er glad i ham, sier Rodham.

Bursdagsgave Rodman hadde med seg en rekke tidligere NBA-stjerner som skal spille en oppvisningskamp mot Nord-Koreas landslag - som Rodman selv er trener for. Oppvisningskampen skal skje på onsdag, da landets leder Kim Jong-un har bursdag.

Rodman og reisefølget gikk om bord på Air Tokyo-flyet til Nord-Korea i natt norsk tid, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

I går gikk han ut med hvilke basketballstjerner som er med på turen til det lukkede landet - blant andre de tidligere NBA-stjernene Kenny Anderson, Cliff Robinson og Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie og Charles D. Smith.

- Nord-Korea er ikke så ille Til nyhetsbyrået AP sier Rodman at han driver med noe han kaller for «basketball-diplomati».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer