Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er NBA-stjernene på vei til Nord-Korea

Dennis Rodmans bursdagsgave til diktatorvennen.

PÅ VEI TIL NORD-KOREA: Den kjente basketballstjerna Dennis Rodman (t.h) venter i avganghallen på flyplassen i Beijing sammen med tidligere NBA-stjerner. Foto: AP Photo/Andy Wong/NTB Scanpix
PÅ VEI TIL NORD-KOREA: Den kjente basketballstjerna Dennis Rodman (t.h) venter i avganghallen på flyplassen i Beijing sammen med tidligere NBA-stjerner. Foto: AP Photo/Andy Wong/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere NBA-stjerna Dennis Rodman ble mottatt som en popstjerne da han viste seg på den internasjonale flyplassen i Bejing i Kina.

Møtt av kritiske spørsmål om hva han tenker om det brutale regimet sa Rodham at Kim Jong-un først og fremst var hans venn.

- Jeg kommer ikke til å sitte der og si «Hei, du gjør noe galt». Det blir feil. Han er først og fremst min venn og jeg er glad i ham, sier Rodham.

Bursdagsgave Rodman hadde med seg en rekke tidligere NBA-stjerner som skal spille en oppvisningskamp mot Nord-Koreas landslag - som Rodman selv er trener for. Oppvisningskampen skal skje på onsdag, da landets leder Kim Jong-un har bursdag.

Rodman og reisefølget gikk om bord på Air Tokyo-flyet til Nord-Korea i natt norsk tid, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

I går gikk han ut med hvilke basketballstjerner som er med på turen til det lukkede landet - blant andre de tidligere NBA-stjernene Kenny Anderson, Cliff Robinson og Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie og Charles D. Smith.

- Nord-Korea er ikke så ille Til nyhetsbyrået AP sier Rodman at han driver med noe han kaller for «basketball-diplomati».

- Det handler om å prøve å koble USA og Nord-Korea sammen og la folk vite: Vet du hva? Ikke alle land i verden er så ille, spesielt ikke Nord-Korea, sier Rodman.

MOTTAT SOM STJERNE: Her er tidligere NBA-stjerne Dennis Rodman omringet av journalister på avgangshallen på flyplassen i Beijing. Foto: AP Photo/Andy Wong/NTB Scanpix
MOTTAT SOM STJERNE: Her er tidligere NBA-stjerne Dennis Rodman omringet av journalister på avgangshallen på flyplassen i Beijing. Foto: AP Photo/Andy Wong/NTB Scanpix Vis mer

- Folk sier så mange negative ting om Nord-Korea. Jeg vil at folk i verden skal se at det ikke er så ille.

Diktatorvenn Rodman har kalt Nord-Koreas leder «en god venn», og er den mest profilerte amerikaneren som har møtt Kim Jong-un siden han arvet makta i landet fra sin far Kim Jong-il seint i 2011.

I september i fjor fortalte Dennis Rodman at han også har tatt på seg oppgaven med å trene det Nord-Koreanske landslaget i basket fram mot OL i Rio i 2016.

Like før jul var Rodman i Nord-Korea for å trene landslaget før oppvisningskampen mot de tidligere NBA-stjernene.

VENNER: Dennis Rodman betrakter seg som en venn av Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Her diskuterer de sammen under en basketballkamp i Pyongjang. Foto:  AFP Photo/KCNA/NTB SCanpix
VENNER: Dennis Rodman betrakter seg som en venn av Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Her diskuterer de sammen under en basketballkamp i Pyongjang. Foto: AFP Photo/KCNA/NTB SCanpix Vis mer