Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er noe muffins

Jørgen Johansen er under etterforskning for menneskesmugling. Med en pose blåbærmuffins og kaffe møtte han til avhør hos politiet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): - Politiet har jo så lite penger. Det er jo vanlig høflighet, det, å ta med seg noe når man går på besøk, sa Johansen til Dagbladet.

Politiet i Tromsø etterforsker nå Jørgen Johansen for brudd på utlendingsloven etter at han i Dagbladet mandag fortalte at han smugler flyktninger inn i Norge uten å ta ei krone for jobben.

Straffbart

- Selv om Johansen ikke tar betalt for denne virksomheten, rammes dette av utlendingsloven. Vi kan ikke sitte rolig og se på at en person beskriver en straffbar virksomhet uten at vi reagerer, sier politimester Truls Fyhn i Tromsø.

Johansen nektet å komme til avhør før han ble anmeldt, noe politiet raskt ordnet.

- Først vil vi avhøre ham, deretter skal vi vurdere hva vi videre vil foreta oss, sier Fyhn.

Johansen frykter ingenting.

- Det var en hyggelig atmosfære hvor jeg bekreftet mesteparten av det jeg har sagt til Dagbladet. Jeg fortsetter selvsagt som før. Arbeidet vi gjør er viktigere enn noen gang. Muren til Fort Europa blir bare høyere og høyere, og tettere og tettere. Jeg har aldri vært redd for dette. Det er ønsket om å hjelpe mennesker i nød som driver meg, ikke angsten for politiet. Jeg tror ikke politiet har noen god sak, sier Johansen.

- Trenger ildsjeler

Justispolitisk talsmann i Ap, Knut Storberget, mener Norge trenger ildsjeler som Jørgen Johansen.

- Jeg vil ikke ta stilling til lovligheten i det han bedriver, men jeg tror han er på rett side av loven. Så lenge norsk flyktningpolitikk er som den er, trenger vi slike som Johansen, sier Storberget.