IKKE NOE Å STOLE PÅ: Barack Obama fryktet for tilhørernes sikkerhet, og avsluttet derfor seremonioen etter et par minutter. Foto: AFP/Jim WATSON
IKKE NOE Å STOLE PÅ: Barack Obama fryktet for tilhørernes sikkerhet, og avsluttet derfor seremonioen etter et par minutter. Foto: AFP/Jim WATSONVis mer

Her er noe verdens mektigste aldri vil få kontroll over

Lyn, regn og stormkast jaget Obama av scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): President Barack Obama har denne helga hatt en etterlengtet frihelg i hjembyen Chicago, sammen med familien. For første gang på over ett år sov de over i det røde mursteinshuset deres, skriver Associated Press.

Det var nok hyggelig, men avslutningen på Illinois-turen var ikke noe særlig for presidenten.

I dag skulle Obama holde en tale på Abraham Lincoln National Cemetery, i forbindelse med hedringen av USAs falne soldater i den årlige Memorial Day-markeringen. Det arrangementet ble kort.

Ba tilhørerne ta dekning Presidenten rakk å legge ned en krans, før regnet overtok oppmerksomheten, melder Reuters.

Obama trosset imidlertid været, og gikk på scenen foran flere tusen frammøtte. Han skjønte derimot at det var nytteløst. Regnet pøste ned, vinden sleit nesten i stykker paraplyen hans og lyn og torden truet fra himmelen.

- Litt regn skader ingen, men vi vil ikke at noen skal bli truffet av lynet, sa Obama ifølge The New York Times, og anbefalte folk ta dekning i bilene sine.

Stormkastene var så voldsomme at folk knapt hørte hva han sa over høyttaleranlegget, men de skjønte tegninga og rømte området. Også Obama forsvant for å få tak over hodet, og uværet nektet å gi seg.

160 ORD: Det var alt Barack Obama rakk bare 160 ord, før han måtte forlate scenen på Abraham Lincoln National Cemetery i Elwood i Illinois. Foto: AP/Evan Vucci
160 ORD: Det var alt Barack Obama rakk bare 160 ord, før han måtte forlate scenen på Abraham Lincoln National Cemetery i Elwood i Illinois. Foto: AP/Evan Vucci Vis mer

Etter en stund ble det klart at han ikke ville returnere på scenen, og arrangementet ble avlyst - etter at Obama bare hadde sagt 160 ord til publikum. Han tok imidlertid turen innom noen av bussene som var der, hvor han hilste på gamle krigsveteraner.

Vil ha Israel-svar Obama har ikke selv uttalt seg om Israels bording av konvoien med hjelpesendinger til Gaza i morges, men gjennom en av talsmennene i Det hvite hus uttrykker presidenten bekymring.

- USA beklager dypt at liv gikk tapt og folk ble såret. Vi jobber nå for å få oversikt over omstendighetene rundt denne tragedien, sier William Burton.

Tidligere i dag har både israelske og arabiske medier hevdet at 19 personer ble drept, men i en pressemelding påstår det israelske forsvaret i kveld at ni ble drept på skipet. Ifølge en forsvarstalskvinne har de konkludert med dette antallet, nå som båten er kommet i havn og undersøkt. Najonalitetene deres er foreløpig ikke kjent.

President Obama har snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu på telefon og sistnevnte har avlyst et møte mellom de to, som var planlagt i morgen.

BLE SENDT HJEM: Det ble ingen verdig markering av Memorial Day i Elwood i dag. Foto: AP/Charles Rex Arbogast
BLE SENDT HJEM: Det ble ingen verdig markering av Memorial Day i Elwood i dag. Foto: AP/Charles Rex Arbogast Vis mer