Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her er noen alternativer til Gråpus

Når undulaten blir for tradisjonell, kan snegle, pinnedyr eller skorpion kanskje være løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| På Oslo Zoologiske Expo på Grefsen VGS i Oslo kunne man på lørdag finne et kravlende og krypende alternativ til Gråpus eller Trofast.

Insekt- og edderkoppoppdrettere hadde kommet fra hele landet for å selge sine pinnedyr, snegler, kakkerlakker, sirisser, skorpioner, taranteller og andre utradisjonelle kjæledyr.

I motsetning til reptiler og amfibier, er det helt lovlig å både selge og ha insekter og skorpioner - selv om noen av dem har potensielt farlig gift. Richard Lind er skorpionoppdretter.

- Man skal aldri ta på en skorpion. Jeg bruker en 30 cm lang pinsett, sier Lind.

Daglig leder og grunnlegger av Oslo Zoologiske Expo, Bård Meringen, mener likevel det ikke er noen grunn til å være redd for disse dyrene.

- Som med alle andre dyr, må man vite hva en tarantell eller en skorpion krever av stell. Har man de rette kunnskapene er det ikke noe problem. Det er det samme med hunder: Ingen som er interessert i å ligge på sofaen vil vel kjøpe en terrier som krever tre timer løping hver dag. Ikke kjøp en tarantell hvis du vil ha et dyr å kose med, sier Meringen.

tarantella
tarantella Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!